Неповнолітніх,які утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі,привітали з Днем захисту дітей

Неповнолітніх,які утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі,привітали з Днем захисту дітей

04.06.16 13:58 0 609
Міжнародний день захисту дітей святкується щорічно 1 червня. Цей день був заснований в листопаді 1949 року у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, прийнятої в 1924 році, було проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 року і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню. У цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей, серед яких: конкурси, подарунки, концерти, різні виставкові та пізнавальні заходи.

Вже стало доброю традицією вітати неповнолітніх, які утримуються в Чернігівському слідчому ізоляторі, з новорічними святами, Міжнародним днем захисту дітей, Днем незалежності України, зі святом Святого Миколая.

Напередодні 1 червня – Дня захисту дітей в Україні – в Чернігівський слідчий ізолятор завітали представники державних та громадських організацій, а саме: представники Чернігівської міської спостережної комісії, Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр». Вони привітали неповнолітніх з Міжнародним днем захисту дітей та вручили подарунки: печиво, цукерки, канцелярське приладдя.

За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ