Плюси і мінуси кондиціонерів. Як вибрати потрібну модель?

Плюси і мінуси кондиціонерів. Як вибрати потрібну модель?

05.06.16 11:17 0 1080

28 квітня 1914 був запатентований повітряний кондиціонер - апарат, що охолоджує повітря. Сучасні кондиціонери допомагають захистити квартиру від літньої спеки, працюють на обігрів і очищають повітря. Як вибрати кондиціонер, який підходить саме вам? Про це нам розповість Алімов А. К. - співробітник інтернет-магазину: http://climtech.kz, в якому ви можете придбати якісну кліматичну техніку в Алмати по доступній ціні.

Перед тим як приступити до вибору конкретної моделі, потрібно визначитися - що саме вам потрібно: охолодження тільки однієї кімнати, охолодження всієї квартири або більш мобільні варіанти?

Види кондиціонерів

  • Найпростіші види кондиціонерів - це віконні і мобільні. Віконні представляють собою один агрегат, який кріпиться на вікні. У цьому його головний мінус - віконний кондиціонер «забирає» майже половину вікна і денного світла, а взимку з віконного отвору в квартиру проникатиме холодне повітря. Крім цього, він досить гучний і працює тільки на охолодження повітря. Серед плюсів - порівняно низька ціна;
  • Мобільні кондиціонери схожі на тумбу, всі їх елементи знаходяться в одному корпусі. Ці кондиціонери не вимагають спеціального монтажу, їх можна переносити з кімнати в кімнату, є пульт управління і режим нагріву повітря. Серед мінусів - агрегат досить галасливий, доведеться робити отвір в стіні розміром 10-12 сантиметрів, щоб вивести гнучкий шланг кондиціонера на вулицю, при цьому довжина гнучкого шланга, через який відводиться повітря, всього два метри;
  • Більш поширеним варіантом є кондиціонери з вуличним і внутрішнім блоками, які називаються спліт-системами. Такий кондиціонер розрахований лише на 1-ну кімнату. Але на 2-З-кімнатну квартиру можна встановити мультисистему, в такому випадку на вулицю виводиться один блок, до якого підключаються кілька внутрішніх. Але якщо раптом з ладу вийде вуличний блок, перестає функціонувати вся система. Тому практичніше установити окремий кондиціонер у всіх кімнатах, але мінус такого варіанту - шум від декількох зовнішніх блоків. Спліт-системи та мультисистеми зручні тим, що у них низький рівень шуму, є можливість встановити додаткові функції, можна вибрати місце установки внутрішнього блоку, є пульт управління і таймер, рідкокристалічний дисплей для зручного управління, є можливість регулювати температуру з точністю до градуса і напрямок повітряного потоку. Серед мінусів - необхідність спеціального монтажу, висока ціна і деякі обмеження по роботі. Наприклад, такі кондиціонери рекомендується включати, тільки якщо на вулиці температура вища 0 ° С.

Тонкощі вибору

Щоб правильно розрахувати потужність кондиціонера, враховуйте площу приміщення, висоту стелі, те чи сильно прогрівається квартира сонцем, час на протязі якого людина буде перебувати в приміщенні, а також кількість працюючої техніки в кімнаті (ПК, телевізор...).

Сучасні кондиціонери мають масу додаткових функцій, серед яких:

  • «зимовий пакет» (обігрів приміщення в зимову пору року);
  • очищення повітря від пилу;
  • антиалергенний фільтр (усуває запахи і хімікати);
  • іонізація повітря;
  • інвертор - регулятор потужності компресора, економить електроенергію до 30 % і передбачає зниження рівня шуму спліт-системи;
  • режим вентиляції (повітря рівномірно розподіляється по приміщенню).

Важливо вибрати фільтр для очищення повітря. У всіх кондиціонерах є фільтри грубої очистки для утримання великого пилу. А от фільтри тонкої очистки бувають:

  • Плазмові - очищають повітря від диму, алергенів, пилу і неприємних запахів;
  • Вугільні - видаляють неприємні запахи, поглинають шкідливі речовини;
  • Електростатичні - видаляють дрібні частинки диму і пилу;
  • Ультрафіолетові - вбивають віруси і бактерії, але, коли вони працюють, необхідно виходити з кімнати;
  • Нано-фільтри - іонізують повітря, очищають повітря від шерсті тварин, пилку і неприємних запахів;
  • Срібні іонні - перешкоджають поширенню бактерій і мікробів.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ