Степан Барна оцінив сучасні європейські технології у садівництві на базі ФГ «Гадз»

Степан Барна оцінив сучасні європейські технології у садівництві на базі ФГ «Гадз»

06.06.16 14:51 0 705
Сучасні сади, закладені за найсучаснішими європейськими технологіями на базі ФГ «Гадз», оглянув голова обласної державної адміністрації Степан Барна у рамках Дня поля та саду.

Як розповів голова Наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром», Герой України Петро Гадз, елементами технологій є використання карликових підщеп, нових продуктивних сортів, краплине зрошення та утримання саду на шпалері.

«Сад закладений посадковим матеріалом вирощеним в країнах Європи. Основними сортами яблуні є: Голден Делішес, Гала, Айдаред а також інші інтенсивні сорти; груша – Конференція, слива – Стенлей, - констатував Петро Гадз. – Крім того, в нас організовано розсадник по вирощуванню саджанців яблуні для подальшого розширення площ даної культури в господарстві та для реалізації. Ми плануємо виробництво 1 мільйона саджанців щороку».

Також в господарстві закладений малинник площею 5 гектарів.

«Ті технології, які використовує ФГ «Гадз», є найсучасніші, - констаував голова Асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка. - Однак більшість садоводів України наразі тільки мріють про це».

Степан Барна високо оцінив діяльність підприємства.

«Це господарство є одним з лідерів за темпами вирощування плодових насаджень не лише в Тернопільській області, але й в Україні. Саме тому ми маємо високоякісну та конкурентоспроможну продукцію», - наголосив голова ОДА.

Петро Гадз розповів, що зараз підписані контракти і ведуться тісні переговори із європейськими фірмами щодо створення потужного цеху переробки. Зокрема, встановлення лінії по виробництву сухофруктів, лінії креонової заморозки, цеху по виробництву соків, джемів, сидру, оцту та пектину.

Нагадаємо, фермерське господарсво «Гадз» створене 20 жовтня 2011 року і спеціалізується на вирощуванні фруктів та ягід. В період з 2012 по 2015 роки здійснено посадку близько 600 га саду. В майбутньому планується збільшення площі саду до 2,5 тисячі гектарів, а також закладений розсадник на якому в 2015 році - 101 тис. штук саджанців плодових культур.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині вдруге ...
Наступна новина: Як вибрати молодіжну сумку?

КОМЕНТАРІ