На Тернопіллі завдяки кооперативному руху у Бучацькому районі зросло поголів`я корів

На Тернопіллі завдяки кооперативному руху у Бучацькому районі зросло поголів`я корів

06.06.16 11:58 0 594
Від 1000 до 8000 грн в місяць заробляють члени сільськогосподарського кооперативу у Бучацькому районі. Майже рік тому тут стартував проект «Кооперативний рух Бучаччини». Започаткував його голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром», Герой України Петро Гадз.

Про успіхи реалізації проекту розповіли під час Всеукраїнського Дня поля та саду, яке традиційно організовує ТзОВ «Бучачагрохлібпром». Наразі до кооперативу долучилося більше 1000 жителів району.

Кооперативний рух розвивають у трьох напрямках. Перший із них – тваринництво, птахівництво. Зокрема, це прийом молока для людей, надання послуг по осіменінню, купівлі тварин, вирощування екологічно чистої продукції. У 17 населених пунктах Бучацького району діє 27 пунктів заготівлі молока.

«Основна наша задача – збільшення чисельності поголів`я корів, - розповів Петро Гадз. – Тому наші спеціалісти вчать правильно доглядати тварин, заготовляти корми тощо. Як результат, маємо зростання надоїв молока по селах вдвічі. Наприклад, до створення кооперативу в селах заготовляли близько 600 л в день, після створення – 1 тонна 200 л. Лише в травні цього року заготовлено 312 тон молока, тобто майже 10 тон щодня».

Другий напрямок – це садівництво, ягідництво. Третій напрямок – це рослинництво, овочівництво.

Великий бізнес може допомогти кооперативам і сімейним фермам, переконаний голова ОДА Степан Барна. Він гідно оцінив успіхи кооперативного руху у Бучацькому районі.

«Ми бачимо, як кооперативний рух може допомогти сільським жителям гідно заробляти і краще жити, - наголосив очільник краю. - Особливо це стосується об`єднаних територіальних громад. Завдяки кооперативам ми маємо шанс створити нові робочі місця, щоб наші земляки поверталися з чужини і працювали зі своїми родинами в Україні. За кооперативами – майбутнє сіл».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку фестиваль для ...
Наступна новина: На Тернопіллі обговорили ...

КОМЕНТАРІ