Степан Барна: Дні Пінзеля мають мати продовження!

Степан Барна: Дні Пінзеля мають мати продовження!

06.06.16 08:49 0 576
Відкриття першого культурно-мистецького фестивалю «Дні Пінзеля», присвяченого видатному скульптору Іоану Георгу Пінзелю, відбулося 3 червня в костелі Успіння Богородиці у Бучачі.

«Для нас дуже важливо, щоб Дні Пінзеля мали продовження, - наголосив під час відкриття голова ОДА Степан Барна. - Ми маємо популяризувати творчість відомого галицького скульптора не лише словами, а й конкретними діями. Ми разом з представниками Бучацької РДА та райради обговорили можливість проводити такі заходи якомога частіше. Я переконаний, що Дні Пінзеля у Бучачі мають шанс стати візитівкою міста і будуть проводитися щороку».

У рамках фестивалю в Ратуші відкриється виставка про Пінзеля, в районному Будинку культури пройде наукова конференція, в костелі Успіння Богородиці Лариса Разінкова-Возницька прочитає лекцію «Пінзель» за матеріалами Б. Возницького.

Також у програмі - літературна екскурсія містом, поїздка в село Рукомиш до пам'ятника святому Онуфрію, зустрічі з письменниками Володимиром Єшкілєвим і Євгенією Кононенко, виступи колективу музики бароко національної музичної академії ім. М. Лисенка (Львів) та інструментального ансамблю «Опус» (Бучач) тощо. А на майдані перед церквою Святої Покрови демонструватимуть фільми про видатного Пінзеля.

«Пінзель починає нас всіх об`єднувати і ми дивимося по-іншому на багато речей, - каже координатор проекту Віктор Гребеньовський. - Він закладав у камінь глибокий смисл. Свої дерев`яні образи він брав з людей, які мали щирі почуття, віддавали свої емоції. Цього нам бракує зараз, бо багато людей це приховують».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі зміни до ...
Наступна новина: У неділю Свято замку в ...

КОМЕНТАРІ