На Тернопіллі обговорили питання легалізації трудових відносин

На Тернопіллі обговорили питання легалізації трудових відносин

06.06.16 12:21 0 605
1-3 червня цього року на Тернопільщині з робочим візитом перебувала моніторингова група Державної служби зайнятості (Центрального апарату) на чолі із заступником голови Державної служби зайнятості (ЦА) Наталією Зінкевич.

Члени моніторингової групи відвідали Кременецький, Лановецький, Збаразький, Підволочиський районні та Тернопільський міськрайонний центри зайнятості, ознайомились з їх діяльністю та проаналізували ефективність впровадження Регламенту роботи щодо задоволення потреб клієнтів служби. Йшлося про зміни в організації роботи центрів зайнятості, посилення відповідальності фахівців за кінцевий результат надання послуг, усунення утриманських настроїв серед безробітних, наголошувалося, що центри зайнятості повинні активно працювати на досягнення основної мети – працевлаштування безробітних та оперативне укомплектування вакансій.

У рамках запланованої програми візиту заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Наталія Зінкевич зустрілися також з першим заступником голови облдержадміністрації Іваном Крисаком, директорами департаментів соціального захисту населення та економічного розвитку і торгівлі ОДА Вадимом Боярським та Галиною Воляник. Вони обговорили питання легалізації трудових відносин й проблеми ринку праці Тернопілля. Учасники зустрічі зійшлися на думці, що назріла гостра потреба внести зміни до чинного законодавства у сфері зайнятості, прописавши у ньому більш жорсткі умови для отримання матеріального забезпечення у разі настання безробіття. А також слід переглянути законодавство про надання соціальних виплат малозабезпеченим громадянам, аби стимулювати їх до пошуку роботи. Обговорювалося й питання вжиття спільних заходів для сприяння зайнятості демобілізованим учасникам АТО.

3 червня у конференц-залі Будинку праці, що в Тернополі, відбулася підсумкова нарада за участю моніторингової групи ДСЗ, керівного складу обласного та базових центрів зайнятості.

Заступник директора ОЦЗ Олександра Островська ознайомила присутніх зі станом місцевого ринку праці, доповіла про хід впровадження антикризового Регламенту роботи щодо задоволення потреб населення і роботодавців. Зокрема, до позитивів такого впровадження вона віднесла те, що визначено фахівців, які виконують функції адміністраторів залу і активно пропонують відвідувачам різні можливості працевлаштування, як тільки-но вони зайшли у центр зайнятості. Ще один позитив – посилення управлінської та контролюючої ролі керівника ЦЗ при прийнятті рішень.

У своєму виступі начальник управління профорієнтації та профнавчання Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Інна Бондіні зазначила, що складаючи якісні резюме безробітних, оформлюючи паспорти підприємств з найповнішою інформацією про них, ми формуємо нову культуру надання адресних соціальних послуг, підтверджуємо, що центри зайнятості – це сучасні сервісні установи, здатні задовольнити потреби найвибагливіших клієнтів.

Про те, як потрібно здійснювати підбір підходящої роботи для її шукачів, про вдосконалення співпраці з роботодавцями вела мову заступник начальника управління організації надання соціальних послуг-начальник відділу організації надання соціальних послуг ДСЗ (Центрального апарату) Валентина Плачинда.

«Роботодавці, особливо ті, які тільки розпочинають свою діяльність на теренах краю, повинні знати про весь спектр послуг служби зайнятості, про переваги, які отримають, звернувшись при підборі необхідних працівників до ЦЗ, - сказала вона. – А це суттєво вплине на повніше укомплектування вакансій. Крім того, на місцях необхідно створити електронний реєстр роботодавців, аби оперативно направляти їм резюме шукачів роботи».

Начальник управління фінансів Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Олена Новомодна говорила про раціональне використання коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, про дотримання фінансової дисципліни.

Підсумовуючи результати робочої поїздки, Наталія Зінкевич наголосила, що новації, які запроваджує Державна служба зайнятості, зокрема Регламент роботи щодо задоволення потреб клієнтів служби, - це засіб оперативного маневру, щоб підвищити ефективність праці персоналу та перейти від виплати допомоги по безробіттю до пропозицій безробітним актуальних вакансій та вільних робочих місць.

«Ми маємо працювати так, - сказала вона, - аби кожна вакансія була укомплектована, а кожен безробітний був працевлаштований. Ми повинні довести і роботодавцям, і шукачам роботи свій професіоналізм, що центри зайнятості – не бюрократичні установи, а прогресивні осередки щиросердя, де людина, яка шукає місце праці, завжди отримає не тільки психологічну підтримку, кваліфіковану пораду, але й роботу».

Наталія Зінкевич відзначила злагодженість дій працівників обласної служби зайнятості та висловила сподівання, що колектив і надалі буде якісно та ефективно працювати.

Досвідом роботи щодо легалізації зайнятості з присутніми поділився директор Кременецького РЦЗ Олег Ілинич.

На закінчення наради представники Державної служби зайнятості (Центрального апарату) відповіли на запитання її учасників.

Директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук висловив вдячність моніторинговій групі ДСЗ за надану методичну допомогу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі завдяки ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ