На Вінниччині вдруге відбуваються міжнародні змагання з велоспорту «Гран-прі Вінниці» - 2016 (+фото)

На Вінниччині вдруге відбуваються міжнародні змагання з велоспорту «Гран-прі Вінниці» - 2016 (+фото)

06.06.16 14:31 0 638
Другий рік поспіль Вінниця приймає міжнародні змагання з велоспорту "Гран-прі Вінниці" та "Гран-прі ІСД», які входять до календаря Міжнародного союзу велосипедистів.

на Майданні Незалежності відбулося урочисте відкриття велогонки. Стартували велогонщки змагань "Гран-прі Вінниця" на вулиці Соборній.

Загалом цьогоріч участь у велогонках беруть понад 20 команда із тринадцяти країн світу - України, Чехії, Китаю, Ізраїлю, Казахстану, Молдови, Білорусі, Швеції, США, Сербії, Іспанії, Румунії та Польщі.

"Гран-прі Вінниця" – це один із відбіркових турів чемпіонату світу і чемпіонату Європи. Саме тому така велика зацікавленість спортсменів брати участь у змаганнях. Сподіваюся, що вони пройдуть на найвищому рівні. І хоча у Вінниці велогонка проходить другий рік - вона вже стали візитівкою нашого міста і області. Ці змагання відбуваються під патронатом голови облдержадміністрації Валерія Коровія і міського голови Сергія Моргунова. Сподіваюся задоволення отримають і вінничани і гості міста, а саме головне наші спортсмени", - зазначив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Загалом, в ході "Гран-прі Вінниця" спортсмени подолають 140 кілометрів у чотири кола за містом.

Фінішуватимуть велогонщики навпроти ТК «Шок» на вулиці Келецькій.

А 5 червня у Вінниці відбудеться друга велогонка міжнародних змагань «Гран-прі ІСД».

Нагадаємо, що до 2014 року ці щорічні міжнародні змагання були відомі під назвою «Гран-прі Донецька» та проходили у столиці Донбасу і давно стали візитною карткою України в європейському велосипедному співтоваристві. В 2015 році ці змагання вперше пройшли у Вінниці та отримали назву «Гран-прі Вінниця». З урахуванням проведених велоперегонів у Донецьку та Вінниці, ці шосейні змагання пройдуть вже у дев'ятий раз.













































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ