Земельні ділянки поряд з парком 900-річчя Луцька повернуто громаді міста

Земельні ділянки поряд з парком 900-річчя Луцька повернуто громаді міста

07.06.16 17:15 0 600
Завдяки прокуратурі громаді обласного центру повернуто три земельні ділянки площею 0,1 га, вартістю 302 тис. грн., які розташовані на вулиці Космонавтів поряд з парком 900-річчя Луцька.

Нагадаємо, попри те, що рішення виконкому Луцької міської ради про надання у власність громадянам цих земельних ділянок було визнане незаконним і скасоване Луцьким міськрайонним судом за позовом прокурора міста Луцька ще навесні 2002 року, розпорядженням Луцького міського голови у 2009 році, з посиланням на скасоване судом рішення виконкому, земельним ділянкам було присвоєно поштові номери, а їхнім "власникам" видано державні акти про право власності на земельні ділянки.

Відтак прокурор міста Луцька в інтересах держави звертався до Луцького міськрайонного суду із позовами до Луцької міської ради, Управління Держземагенства України у Луцькому районі та власників ділянок, аби визнати недійсними державні акти про право власності, скасувати їх державну реєстрацію й повернути землю у власність громади.

Наразі на виконання судових рішень, постановлених Луцьким міськрайонним судом у 2015 році у справах за позовами прокурора міста Луцька, за Луцькою міською радою зареєстровано право власності на ці земельні ділянки та повернуто їх у комунальну власність.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бал Чемпіонів: спортивна ...
Наступна новина: У Житомирі відзначили ...

КОМЕНТАРІ