Польський Тарнобжег готовий активізувати співпрацю з Черніговом

Польський Тарнобжег готовий активізувати співпрацю з Черніговом

07.06.16 19:26 0 583
Один з колегіумів міста Тарнобжега (Республіка Польща), яке є містом-партнером Чернігова, готовий вже цього року прийняти на навчання 10 дітей з Чернігова, а наступного – до 50. Ця домовленість стала одним з результатів зустрічі офіційних осіб двох міст. Від Чернігова Тарнобжег на запрошення президента цього міста Гжегоша Кіелба відвідав заступник міського голови Олександр Ломако.

Сторони обговорили питання співпраці між нашими містами та виведення її на новий рівень. Найбільше польських партнерів цікавить співпраця в галузі освіти.

Також цього літа Тарнобжег прийме на реабілітацію 25 чернігівських дітей, чиї батьки загинули чи були поранені в зоні АТО.

Окрім того, між польським і українським містами заплановано співпрацю в культурній сфері. Зокрема, участь чернігівських науковців у міжнародній конференції, яка відбудеться у вересні та буде присвячена історії польських родин меценатів. На ній доречно познайомити учасників з історією родини Тарновських і їх меценатської діяльності в Україні та, зокрема, на Чернігівщині. Пізніше можливе проведення спільної виставки в Чернігові.

Йшлося і про співпрацю в економічній сфері та підготовку спільних проектів, які зможуть отримати фінансування в структурах ЄС.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На дорогах Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ