На Тернопільщині відбулася перша професійна проща журналістів

На Тернопільщині відбулася перша професійна проща журналістів

07.06.16 08:08 0 547
Понад півсотні журналістів місцевих та всеукраїнських засобів масової інформації взяли участь у професійній прощі до Марійського духовного центру у с. Зарваниця.

Захід приурочили Дню журналіста, який святкується в Україні 6 червня.

Розпочалася проща Архиєрейською Божественною Літургією у Соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив Владика Теодор (Мартинюк), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський.

«Багатьом здається, що ваша професія дуже комфортна, цікава і дарує безліч привілеїв, - зазначив під час проповіді Владика. – Однак журналістика – це не професія, це покликання. Під час подій на Майдані та у зоні проведення АТО загинуло багато ваших колег. Вони до кінця сповнили своє покликання. Тому під час цієї прощі ми молимося за їх упокій».

Учасники прощі мали можливість поспілкуватися з Владикою, обговорити різні гострі питання, з якими зустрічаються під час роботи.

«Свобода – великий Божий дар людині, - зауважив єпископ-помічник. – Тому дуже важливо відчувати себе по-справжньому вільними від когось чт від чогось. А ця свобода нерозривно пов`язана з нашими стосунками з Богом», - акцентував увагу Владика Теодор під час духовної бесіди.

Відтак учасники прощі біля стели Героїв Небесної сотні молилися панахиду за загиблими на Майдані та у зоні АТО журналістами.

За мир і спокій в Україні молилися журналісти біля копії Чудотворної ікони у Парафіяльній церкві Пресвятої Тройці та Покрову Пресвятої Богородиці.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Аренда шатров - отличная ...

КОМЕНТАРІ