Андрій Гижко: «Традиційні галузі на Вінниччині ритмічно працюють і нарощують виробництво» (+фото)

Андрій Гижко: «Традиційні галузі на Вінниччині ритмічно працюють і нарощують виробництво» (+фото)

07.06.16 18:07 0 557
На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко під час прес-конференції, яка відбулась 6 червня у приміщенні ОДА.

Характеризуючи стан промислового розвитку області, Андрій Гижко зазначив, що за статистичними даними «в січні-квітні 2016 року порівняно з відповідним періодом минулого року, обсяги виробництва продукції у добувній та переробній промисловості збільшились на 4,9%.У переробній промисловості збільшення обсягів становить 6,2% (за рахунок збільшення обсягів у харчовій (5,3%), деревообробній (6,1%), фармацевтичній (56,9%), машинобудівній (34,5%), на підприємствах з виробництва будівельних матеріалів (35,4%) та у виробництві металевих виробів (5,6%).

Проте, за словами посадовця, у січні-квітні 2016 року спостерігається зменшення обсягів виробництва у таких галузях:

- добувна (-29,9%)

- легка (-5,3%)

- хімічна (-41,2%)

- виробництво та постачання електроенергії (-34,8%).

Андрій Гижко назвав ситуацію нетиповою, надавши такі пояснення: «Минулоріч через неритмічну роботу цілого ряду атомних електростанцій, Ладижинська ТЕЦ отримала дуже велике замовлення на виробництво електроенергії, задіявши 5, а то і всі 6 енергоблоків. Це спричинило великий приріст по виробництву теплової енергії цим підприємством у 2015 році. А зараз по Ладижинській теплоелектростанції маємо мінус 34%. Таке падіння призвело до зменшення показників по промисловості Вінницької області в цілому. Тож індекс промислового виробництва склав 93,0% до відповідного періоду 2015 року, тобто мінус 7%».

Перший заступник голови ОДА охарактеризував інвестиційні перспективи та нинішній стан промислових підприємств області, особливо виділивши зростання потенціалу у фармацевтичній галузі, машинобудівній та переробній.

За його словами, сума надходжень до місцевих бюджетів тільки від діяльності суб'єктів малого підприємництва в порівнянні з І кварталом 2015 року зросла на 29,4%, або на 58,0 млн.грн. і становить 255,6 млн.грн., а їх частка в загальній сумі надходжень до місцевого бюджету складає 29,3%.

Суб'єкти господарювання області цього року здійснювали зовнішньоторговельні операції з товарами з партнерами із 98 країн світу.

Обсяги експорту товарів за січень-березень 2016р. становили 176,0 млн.дол. США, а імпорту – 64,4млн.дол.США. Порівняно із І кварталом 2015р. експорт скоротився на 8,8% (на 17,0 млн.дол.), а імпорт збільшився на 5,4% (на 3,3 млн.дол.).Баланс зовнішньої торгівлі становить 111,6 млн.дол., що засвідчує перевагу експортних операцій над імпортними.

Андрій Гижко зазначив, що незважаючи на зовнішні та внутрішні виклики минулого року, значна кількість суб'єктів господарської діяльності області спрацювали за січень-березень 2016 року ефективно. Найбільший вплив на економічні показники розвитку області мала діяльність промислових підприємств, які за січень-березень 2016 року спрацювали в цілому прибутково - прибуток складає 202,6 млн. грн.

Окремо зупинився посадовець на поточній ситуації в АПК, відзначивши задовільний стан сходів сільськогосподарських культур. Він спрогнозував,що цього року аграрії, вочевидь, розпочнуть збиральну кампанію раніше на тиждень.

«Збиральної техніки має вистачити, адже за останні півроку сільгосппідприємствами області було придбано додатково 38 одиниць зернозбиральних комбайнів. Прогнози на урожай хороші – очікуємо близько 5 тонн зернових урожаю 2016 року»,- зазначив Андрій Гижко.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відзначили ...
Наступна новина: Как проектируют систему ...

КОМЕНТАРІ