Біографія Рене Декарта

Біографія Рене Декарта

07.06.16 09:26 0 1053

Рене Декарт - відомий французький філософ, талановитий математик, учений-механік, фізіолог, фізик.

Дитинство

Декарт народився в старовинній дворянській родині, яка на той час вже збідніла. Він був наймолодшим з трьох синів в сім'ї. Батько, Йоахім Декарт, був суддею в іншому місті, так що рідко бував удома і практично не займався вихованням сина. Мати, Жанна Брошар, була дочкою французького генерал-лейтенанта, але в вихованні Рене їй теж не довелося взяти участь: через рік поле народження сина вона померла. Маленький Декарт ріс під наглядом бабусі по материнській лінії. У дитинстві відрізнявся хворобливістю і допитливістю. Більше біографій читайте на сайті: http://mirpeople.ru.

Освіта

Декарт отримав релігійну освіту в єзуїтському коледжі під назвою Ла Флеш. Про школу у нього залишилися не дуже райдужні спогади. Після нього він вступив до університету Пуатьє, де в 1616 році йому було присвоєно ступінь бакалавра права. У ці ж роки він починає займатися математикою, але веде дуже безладний спосіб життя.

Особисте життя

Про особисте життя Декарта практично нічого не відомо. Одружений він не був. Можливо, якби у нього не народилася в 1635 році дочка Франсина, ніхто б так і не дізнався про його скороминущу захопленість власною служницею Хелен. Відносини з нею не були оформлені, і дочка Декарта вважалася незаконнонародженою. Однак учений дуже був прив'язаний до цього маленького створіння і ледве оговтався від удару, коли в п'ятирічному віці Франсина померла від скарлатини. Ця дивна і замкнута людина, у якого практично не було друзів, показала себе протягом 5 років дуже ніжним і турботливим батьком.

Смерть

Вже через рік після приїзду в Стокгольм Декарт застудився і помер від запалення легенів 11 лютого 1650 року. Через 17 років Франція заявила свої права на великого співвітчизника, і останки вченого були перепоховані в каплиці абатства Сен-Жермен, де і спочивають досі. Існує версія і про отруєння Декарта.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Тернополі проведуть ...
Наступна новина: Тернопілля: за сприяння ...

КОМЕНТАРІ