Що таке мультиварка?

Що таке мультиварка?

07.06.16 23:14 0 830

Мультиварка - це каструля, яка поміщена в маленьку духовку на електронному управлінні. Ця каструлька закривається щільною кришкою, а кришка, в свою чергу, оснащена отворами, через які виходить пар. Особливість цієї кришки полягає в тому, що через неї виходять тільки надлишки пару, тобто всередині каструлі постійно підтримується певна температура, тиск і вологість. Цей мікроклімат і створює ідеальні умови для запікання і тушіння їжі.

Усередині каструля покрита антипригарним тефлоновим шаром, який дуже важливо берегти від ушкоджень і подряпин. Дотримуючись елементарних правил поводження з таким покриттям (не використовувати металеві ложки, вилки, ножі, а також мити каструлю м'якою ганчіркою або губкою), тефлон прослужить вам довгий час і вилучення готової їжі з мультиварки не створить додаткових турбот. До речі, рецепти для мультиварки можна прочитати на сайті: multirecepty.ru.
Режими мультиварки
До основних режимів мультиварки можна віднести шість вбудованих програм: Плов, Гречка, Випічка, Варка на пару, Тушіння і Молочна каша. Найбільш часто використовуваними з них є Випічка і Тушіння. Як працюють режими?

Тушіння

Режим тушіння, за своєю природою, нагадує звичайне приготування їжі в печі при низькій температурі. Він відмінно підходить для приготування холодців, бульйонів і будь-яких каш. У цьому режимі всі страви виходять цілісними і неймовірно ароматними, що досягається саме за рахунок низької температури. Час тушіння страви можна виставити в межах від одної до дванадцяти годин. Хоча виробники явно перестаралися з часом: було б набагато зручніше, якщо час тушіння починався від десяти хвилин. Дорогі моделі мультиварок мають більш гнучкі налаштування часу.

Випічка

Режим рипічка може порадувати щасливому власнику мультиварки приготування не тільки бісквітів або запіканок, а й приготуванням м'яса, борщу, відбивних і обсмажених продуктів, які будуть використані для подальшого тушіння. В цьому режимі мінімальний час для приготування страви становить двадцять хвилин, а максимальний - шістдесят п'ять хвилин. У деяких моделях мультиварок немає режиму Випічка. Крім того, мультиварки з режимом Випічка коштують дорожче, ніж без нього.

Плов, Молочна каша і Гречка

Це автоматичні режими приготування, які готують страву за спеціальною технологією. Тобто під час процесу приготування мультиварка сама змінює температурний режим роботи, дотримуючись певної технології. Наприклад, якщо ви вирішили приготувати гречку або рис окремо на плиті, то вам для початку потрібно довести воду до кипіння, а потім зменшити вогонь. Для мультиварки ж досить задати програму Гречка або Круп'яна каша і вона доведе кашу до кипіння, а потім сама знизить температуру. Що, якщо в мультиварці немає режиму Плов? Режими Плов, Молочна каша і Гречка можуть бути замінені режимом Тушіння, але тоді виключається можливість використовувати таймер відстрочки початку приготування. Приготування страви в режимах Плов і Молочна каша по часу займає одну годину, а в режимі Гречка - сорок хвилин.

Комплектація мультиварки

У комплектацію стандартної мультиварки входить каструлька з тефлоновим покриттям або керамічна чаша, електронна піч, пластикова ложка, пластикова тарілочка для приготування їжі на пару і мірна чашка. Деякі виробники також коплектують мультиварку книгою з рецептами.

Таймер

Вбудований таймер дає можливість готувати кашу на певну годину. Наприклад, якщо ви о десятій годині вечора лягайте спати, то ви може поставити таймер на дев'яту годину і спокійно спати, а до семи ранку мультиварка розбудить вас писком і пригостить готовим смачним сніданком.

Функція підігріву

Після закінчення будь-якої програми приготування їжі, мультиварка включає режим Підігрів. Це дуже зручна функція, якщо невідомо коли точно прийдуть гості або коханий чоловік.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Системи контролю і ...
Наступна новина: Платники єдиного податку ...

КОМЕНТАРІ