Делегація Вінниччини з офіційним візитом перебуває у Республіці Польща (+фото)

Делегація Вінниччини з офіційним візитом перебуває у Республіці Польща (+фото)

08.06.16 15:51 0 565
Упродовж 6-7 червня, з метою обміну досвідом та поглиблення співпраці, делегація Вінницької області на чолі з директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимиром Мережком та в складі керівників департаментів соціальної та молодіжної політики Наталі Заболотної, екології та природних ресурсів – Миколи Ткачука та охорони здоров'я – Людмили Грабович, з офіційним візитом перебуває у Сьвєнтокшиському воєводстві Республіки Польща.

У перший день відвідин вінничани зустрілися з Маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Адамом Ярубасом, Віце-маршалком Яном Мачков'яком та Віце-головою Сейміку воєводства Тадеушем Ковальчиком. Також у зустрічі взяли участь колеги подолян по галузевих напрямах. Кожен з них презентував свою діяльність та поділився з українськими гостями планами на найближче майбутнє.

Крім того, під час спілкування сторони обговорили перспективні напрямки співпраці та поглиблення уже існуючих зв'язків, розглянувши і низку організаційних питань. Зокрема, щодо майбутнього візиту делегації голів РДА Вінницької області до партнерського регіону з метою отримання практичних знань з реформи децентралізації, візиту представників Вінниччини у питаннях надзвичайних ситуацій, а також Держстандарту задля встановлення партнерських контактів.

Насамкінець директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко від імені голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія запросив делегацію Сьвєнтокшиського воєводства на чолі з Маршалком Адамом Ярубасом до Вінниці на святкування 25-ї річниці Незалежності України.

По завершенню зустрічі вінничани, розділені на дві групи за професійним спрямуванням, ознайомилися з роботою низки галузевих об'єктів, що функціонують на території воєводства.

Так, група соціальної політики та охорони здоров'я відвідала заклад опіки та виховання «Камик», помешкання для осіб похилого віку, людей з інвалідністю та осіб з хворобою Альтцгеймера, Будинок соціальної допомоги, призначений для людей з хронічними соматичними захворюваннями та людей, які потребують допомоги у зв'язку з віком або інвалідністю, а також один із найсучасніших у Польщі Сьвєнтокшиський центр онкології та Об'єднану воєводську лікарню для дітей і дорослих.

Інша ж група – з питань охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку – у рамках програми ознайомилася з діяльністю та послугами Келецького водоканалу та технологічними процесами очищення стічних вод на очисних споруд в гміні Сіткувка-Новіни, а також відвідала Європейський центр геологічної освіти у Хенчінах, який функціонує як наукова інституція Варшавського університету.

За результатами зустрічей сторони домовилися про розширення партнерських контактів, поглиблення співпраці на рівні окремих інституцій та обговорили можливість участі у грантових програмах та написання спільних українсько-польських проектів.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дистанційне управління ...

КОМЕНТАРІ