Чернівці: Для отримання закордонного паспорту можна ставати в електронну чергу

Чернівці: Для отримання закордонного паспорту можна ставати в електронну чергу

08.06.16 11:43 0 842
УДМС у Чернівецькій області інформує, що з початком сезону відпусток до Управління та територіальних підрозділів міграційної служби краю значно збільшився наплив відвідувачів, які оформляють паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Ускладнює роботу міграційників ще й та обставина, що неповнолітнім особам тепер необхідно виготовляти повноцінний паспорт для виїзду за кордон. Його оформлення потребує удвічі більше часу, ніж для дорослих. Бо необхідно занести до бази не тільки персональні дані дитини, а й одного з батьків, який оформляє документ. При цьому доля неповнолітніх відвідувачів нерідко перевищує кількість дорослих замовників закордонного паспорта та складає загалом 60-70%.

90% тих, хто оформляє закордонний паспорт в Управлінні ДМС по вул. Шептицького в Чернівцях, не мають місцевої реєстрації місця проживання. Законом передбачена можливість оформлення закордонного паспорта у будь-якому з тер-підрозділів України. Але слід також мати на увазі, що в районі, за місцем реєстрації можна оформити закордонний паспорт набагато швидше, ніж в обласному центрі.

Міграційна служба України системно працює над проблемою подолання черг. Так, в м. Києві опрацьований та довів свою ефективність пілотний проект з попереднього запису до електронної черги. Можливі неточності та недосконалості в роботі сервісу протягом останніх трьох місяців було ретельно проаналізовано та усунуто. Вочевидь, цей досвід буде враховано при встановленні системи попереднього запису для усіх областей Україні, в тому числі і для Чернівецької.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ