Степан Барна: Влада області сприяє покращенню умов роботи сільгоспвиробників

Степан Барна: Влада області сприяє покращенню умов роботи сільгоспвиробників

09.06.16 09:04 0 580
Голова обласної державної адміністрації Степан Барна взяв участь у пленарному засіданні з нагоди Дня поля на базі приватного агропромислового підприємства «Аркадія» у Гусятинському районі.

«Завдяки роботі наших аграріїв Тернопільщина покращує темпи соціально-економічного розвитку, - наголосив голова ОДА. – Нам дуже важливо ці темпи зберегти. ПАП «Аркадія» - це не просто підприємство, яке створює робочі місця, вчасно виплачує високу заробітну плату та орендну плату в розімрі 5, 04% від нормативно грошової оцінки землі. Це один з кращих показників по області. Господарство – одне з найбільших наповнювачів бюджету Гусятинського району. Крім того, 1 млн 400 тисяч грн тут спрямувано на потреби нашого війська та покращення обороноздатності нашої країни. Це добрий приклад для інших».

Такі заходи, переконаний очільник краю, дають можливість поспілкуватися аграріям і представникам влади в питаннях покращення умов роботи сільгоспвиробників. Також це нагода презентувати своє підприємство, знайти потенційних інвесторів та вийти на нові ринки збуту для своєї продукції.

Степан Барна зазначив, що стратегія влади області – розвиток кооперативного руху.

«Це допоможе створити додаткові робочі місця, щоб люди працювали на своїй землі і не виїжджали за кордон», - зауважив очільник краю.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та особистий внесок у розвиток АПК Степан Барна вручив подяки працівникам підприємства.

Як розповів директор ПАП «Аркадія» Микола Пилипів, господарство обробляє понад 4000 га землі. Вирощують 8 культур: озиму пшеницю, озимі ячмінь та ріпак, ярий горох і ярий ячмінь, цукровий буряк, кукурудзу, сою. Крім того, займаються свинарством та садівництвом. За 5 місяців поточого року середньомісячна заробітна плата на підприємстві склала 5 000 грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ