Аграріїв Тернопільщини вчили контролювати безпечність виробництва харчових продуктів

Аграріїв Тернопільщини вчили контролювати безпечність виробництва харчових продуктів

09.06.16 18:11 0 380
Наша держава має конкурентні переваги в секторі агропромислового бізнесу, але даний потенціал реалізований не повністю. Для виходу на нові ринки, в тому числі міжнародні, необхідно відповідати вимогам ЄС. Про це заявив перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак під час семінару «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР». Даний захід відбувся 7 червня у Головному управління агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації в рамках проекту Європейського Союзу.

Під час семінару присутні визначили актуальні питання, серед яких — розробка, впровадження та функціонування систем управління якістю на підприємствах харчової та переробної промисловості області. Мета даного Проекту — контроль безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу». А також відповідність законодавства України до практичного досвіду ЄС.

Торік вступив у дію Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», який по-новому регламентує норми щодо порядку впровадження безпечності та окремих показників якості харчових продуктів. На даний час лише близько 20 % підприємств харчової та переробної промисловості працюють на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), відтак у поточному році Мінагрополітики проводить у регіонах відповідні семінари, у яких навчає практичних аспектів щодо впровадження вказаної системи.

Довідково:

На Тернопільщині сертифікат на систему НАССР отримав ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Вимоги системи НАССР підтвердила діяльність ДП «Дінтер України Скала» (Борщівський район, Тернопільська область).

Станом на 1 червня поточного року системи НАССР функціонують на 12

підприємствах області. 8 підприємств сертифіковано ДП «Тернопільстандартметрологія»:

- ТОВ «Галичина Ласунка;

- ТОВ «Агро-Парк» (м. Скалат, Підволочиський район);

- ТОВ «Заготсервіс» (смт. Підволочиськ);

- ТОВ «М'ясопродукт МПК» с. Ступки Тернопільський район;

- ТОВ «Кременецьке молоко» (с. Білокриниця, Кременецький район);

- ТОВ «Микулинецький бровар»;

- ПрАТ «Добра вода»;

- ФГ «Масарівські липки»

В стані розроблення та впровадження системи НАССР ще на 13 харчових підприємствах області:

- ТОВ «Пивоварня Опілля (м. Тернопіль);

- ПП «Альма Віта» (Теребовлянський район);

- ТОВ «Благотрейд» (с. Ступки Тернопільського району);

- ТОВ «Скала-Дар» (м. Скалат Підволочиського району);

- ТОВ «РМФ» (м. Теребовля);

- ПП «Ваше здоров'я» (м.Збараж);

- ТОВ «Збаразький комбінат хлібопродуктів» (Збаразький район);

- ТОВ «Агровіта» (м. Тернопіль);

- ТОВ «Зірка» (м. Копичинці Гусятинського району);

- ТОВ «Сім-Сім».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: За природні багатства ...

КОМЕНТАРІ