У Рівненській області обговорили особливості працевлаштування громадян,які потребують додаткових гарантій

У Рівненській області обговорили особливості працевлаштування громадян,які потребують додаткових гарантій

09.06.16 14:24 0 579
Спеціалісти Дубенського міськрайонного центру зайнятості 3 червня організували та провели семінар з роботодавцями, які співпрацюють зі службою зайнятості тривалий час на тему:«Особливості працевлаштування громадян, які потребують додаткових гарантій». Крім того до участі в семінарі було запрошено представників Управлінь праці та соціального захисту населення Дубенської районної державної адміністрації та міської ради.

Директор центру зайнятості В'ячеслав Савчук відмітив, що працевлаштування — одна з найактуальніших проблем населення не тільки нашого регіону, але й всієї України. Особливо важко доводиться тим, хто потребує соціального захисту. Держава забезпечує надання додаткових гарантій щодо працевлаштування працездатним громадянам у працездатному віці, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями МРЦЗ Світлана Міськевич звернула увагу присутніх на те, що за своїм призначенням служба зайнятості покликана сприяти роботодавцям у доборі кваліфікованих працівників та допомагати населенню у пошуках роботи. Вона сказала: «Часто буває, що, нібито й пропозицій роботи багато, а от працевлаштуватися не вдається – чи то професійний рівень недостатній, чи досвіду роботи бракує, чи особистісні якості претендента не в достатній мірі влаштовують роботодавця. І насамперед, це відчувають на собі соціально незахищені категорії громадян, конкурентоспроможність яких на ринку праці значно нижча, ніж у інших шукачів роботи. Звісно, беручи на роботу таких осіб, роботодавець зазнає певних незручностей і має докладати більших зусиль, щоб отримати очікуваний результат. І в цьому випадку Законом України «Про зайнятість населення» передбачено стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, зокрема молоді, жінок, осіб віком понад 50 років та інших вразливих категорій громадян. Закон проводить це стимулювання шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску».

З початку року за сприяння Дубенського МРЦЗ працевлаштовано 246 осіб, які потребують додаткових гарантій, в тому числі 15 осіб з інвалідністю. Сім безробітних було працевлаштовано з компенсацією витрат на оплату єдиного соціального внеску роботодавцю.

Досвідом вдалої співпраці у працевлаштуванні соціально незахищених осіб поділилися директор ТзОВ «Веснянка-Д» Валентина Юхимчук, бухгалтер ТзОВ «Іква» Марина Мачеєва та приватний підприємець Наталія Солтис.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині проведено ...

КОМЕНТАРІ