У Рівненській області рятувальники Держслужби з НС завітали в гості до обласної дитячої бібліотеки

У Рівненській області рятувальники Держслужби з НС завітали в гості до обласної дитячої бібліотеки

09.06.16 09:41 0 574
Як боротися з вогнем - повинні знати рятувальники. Як його уникнути - це мають знати діти. 08 червня працівники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно з працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності з «профілактичним» рейдом відвідали обласну дитячу бібліотеку, де в цікавій та ігровій формі розповіли учням 3-4-х класів місцевої школи основні правила безпечної життєдіяльності.

Працівники бібліотеки не випадково запросили рятувальників, адже вже більше десяти років бійці Служби порятунку є постійними та поважними гостями дитячого закладу, приймаючи участь у різноманітних заходах дитячої бібліотеки.

Для дітей були організовані цікаві та пізнавальні конкурси і вікторини з знання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Фахівці ДСНС нагадали дітям правила безпеки на воді у лісі та у поводженні з вибухонебезпечними предметами. Школярі переглянули короткометражний фільм про героїчну роботу рятувальників.

Сапер піротехнічного підрозділу аварійно-рятувального загону спеціального призначення продемонстрував дітям навчальні муляжі боєприпасів часів Першої та Другої світових війн, що найчастіше зустрічаються на Рівненщини та детально розповів про небезпеку, яку несуть у собі пам’ятки минулого. Також присутніх ознайомили зі спецобладненням саперів та засобами захисту (бронежилетом та каскою).

По закінченні заходу усі отримали від рятувальників тематичні листівки та пам’ятки, а також сфотографувалися на згадку. Спілкування працівників Служби порятунку та школярів було повчальним, корисним та цікавим. Дітлахи залишилися задоволені.

Такі бесіди з дітьми є надзвичайно корисні, переконані педагоги, адже діти навчаються основних правил безпеки, тому запросили рятувальників і надалі навідуватися в гості. У свою чергу співробітники Держслужби наголосили, що профілактичну роботу серед дітей проводять постійно, щоб молоде покоління не забувало та постійно пам’ятало, як діяти в тій чи іншій ситуації, адже саме дитячі пустощі часто призводять до біди і трагічних наслідків.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ