Буковина: дитина – вразливий пасажир!

Буковина: дитина – вразливий пасажир!

09.06.16 15:00 0 673
Щоб літні подорожі були безпечними!

Розпочався період літніх відпусток, пожвавився рух транспорту до місць відпочинку та оздоровлення, разом з батьками подорожують діти. Щоб мандрівки залишили тільки приємні спогади водіям потрібно бути відповідальними та неухильно дотримуватися елементарних правил безпеки під час перевезення пасажирів.

Кожному водієві необхідно завжди пам'ятати, що дитина в автомобілі повністю залежить від дорослих, і саме їх нехтування елементарними заходами безпеки, самовпевненість і безвідповідальність - причини трагедій на дорогах.

Крім того, на жаль, не всі батьки використовують безпечні способи перевезення своїх неповнолітніх дітей.

Дуже важливо при перевезенні дитини в автомобілі використовувати ремені безпеки або спеціальні дитячі утримуючі пристрої. Адже пристебнутий пасажир у разі зіткнення залишиться на своєму місці, а не відправиться в «вільний політ» по салону автомобіля. Також це дозволить у кілька разів знизити тяжкість наслідків при дорожньо-транспортних пригодах, і допоможе зберегти дитині життя.

Поліцейські звертаються до всіх дорослих з переконливим проханням - будьте вдвічі уважнішими на дорозі, особливо якщо в машині знаходяться діти, життя і здоров'я яких залежить від дій та відповідальності водія на дорозі. Виконуйте вимоги Правил дорожнього руху, правильно вибирайте швидкісний режим, уникайте різких маневрів і перестроювань, ні в якому разі не виїжджайте на смугу зустрічного руху і не забувайте про те, що дитина, перебуваючи в автомобілі, потребує додаткового захисту.

Статистика стверджує: під час дорожньої аварії ризик одержати важкі травми, каліцтва та загинути у дитини на порядок вище, ніж у дорослого. Водій, чий маленькій пасажир сидить в спеціальному кріслі з ременем безпеки ризикує життям дитини у меншій мірі, ніж тій, який ігнорує цю вимогу та перевозить дитину з порушенням вимог ПДР.

З раннього віку привчайте дітей дотримуватися Правил дорожнього руху. І не забувайте , що особистий приклад - сама ефективна форма навчання. Не забувайте використовувати ремені безпеки самі і потурбуйтесь, щоб під час руху маленький пасажир був у небезпеці.

Шановні водії! Під час керування автівкою Ви несете відповідальність не тільки за себе, але й за своїх пасажирів. Під час перевезення дітей будьте особливо відповідальними, обережними і уважними на дорозі, тоді ваші поїздки будуть завжди безпечними!

Прес-служба ВБДР в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині проведено ...
Наступна новина: В Тернополі звіт міського ...

КОМЕНТАРІ