В Луцьку літо у бібліотеці

В Луцьку літо у бібліотеці

09.06.16 08:35 0 744
Мабуть ще багатьох дивує те, що у бібліотеці можна не тільки читати книги, але й зустрітись з друзями, пограти в настільні ігри, займатись улюбленими справами – малювати, співати, стати учасниками маленьких театрів, створювати різноманітні мистецькі вироби власними руками, відкривати для себе віртуальний світ через Інтернет. Саме таку місію в своїй роботі вбачають міські книгозбірні і, насамперед, центральна бібліотека для дітей.

Бібліотечні працівники з особливим творчим натхненням готуються до кожної зустрічі з маленьким відвідувачами. Протягом червня до бібліотеки завітало вже майже 200 відвідувачів. Проведено тут конкурс малюнку на асфальті «Кольорове дитинство», діти творчо працювали над створенням мистецького постеру «Бібліотека майбутнього», долучалися до пленеру спільно з учасниками художньої студії «Мальованка». Цікаво, пізнавально пройшла інтерактивна відеоекскурсія за правилами поводження на природі, воді та дорогах, під час якої діти були не тільки слухачами, а й активними виконавцями практичних завдань від «мультиплікаційних інспекторів безпеки». Надзвичайний талант проявили діти під час майстерки з виготовлення «котодзвоника» з глини, яку провів майстер Микола Шавула.

Свою творчість проявляють і бібліотечні працівники, навчаючи дітей виготовляти з паперу книги методом оригамі та створювати панно з кольорових серветок. Разом з учасники гуртка «Соняшник», що діє у бібліотеці, підготували 3 лялькові вистави, які презентували користувачам бібліотеки, а нещодавно з виставою «Півник і двоє мишенят» побували у ДНЗ №27.

Підготували бібліотекарі і виставки з книгами, що входять до шкільної програми, а також електронний варіант відсутніх у книгозбірні творів. Звичайно, дітей ваблять книги і про пригоди, мандрівки, детективи, фантастику, фентезі. З такою літературою також підготовлено виставковий стенд під загальною назвою «Привіт пригодам!».

Впродовж літа багато цікавих днів чекає на дітей не лише у центральній міській бібліотеці. У межах програми «Бібліотека-територія дитинства» в усіх бібліотечних закладах міста щодня відбуваються заходи, серед яких - квести, конкурси, Інтернет-мандрівки, зустрічі з героями мультфільмів, активні ігри на природі, літні читальні зали під відкритим небом та ін.

Інформацію про заходи можна отримати за тел. 253647, 249072.

Управління культури, 720447

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прокурор Волині здійснив ...

КОМЕНТАРІ