Офіційна делегація Вінницької області напрацювала перспективні напрямки співпраці з своїми польськими колегами (+фото)

Офіційна делегація Вінницької області напрацювала перспективні напрямки співпраці з своїми польськими колегами (+фото)

09.06.16 13:23 0 556
7 червня делегація Вінницької області другий день поспіль з офіційним візитом перебуває у Сьвєнтокшиському воєводстві Республіки Польща.

Керівники департаментів Вінницької ОДА, соціальної політики та охорони здоров'я, в рамках програми відвідала повітовий заклад професійної активності у Стикові, метою діяльності якого є прийом на роботу осіб з легкими і середніми ступенями інвалідністі. Разом з Директором закладу пані Юстиною Квятковською та Директором Департаменту регіонального центру соціальної політики пані Барбарою Якацькою-Грін оглянули заклад професійної діяльності, його майстерні (столярську, малярську, гіпсову) та пральню (в якій особи з інвалідністю на підставі контракту з приватними установами обслуговують села та містечка).

Крім того, представники української делегації відвідали реабілітаційний центр на базі закладу, де реабілітацію можуть проходити як люди з інвалідністю, так і мешканці, які цього потребують.

Також Людмила Грабович і Наталя Заболотна відвідали сільську лікарську амбулаторію, в якій поспілкувалися з медсестрою про систему контакту пацієнта з сімейним лікарем на первинному рівні та оглянули саму амбулаторію, її оснащення, пункт прийому пацієнта та лікарський кабінет.

Група охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку у складі Володимира Мережка та Миколи Ткачука з ознайомчим візитом відвідали гміну Богорія, де в містечку Янчице перебували в міжгмінному закладі управління комунальними відходами. Вуйт гміни Богорія та голова Екологічної асоціації гмін пан Владислав Брудек разом з головою міжгмінного закладу управління комунальними відходами паном Лешеком Воловец показали вінничанам функціонуваня закладу (представники делегації ознайомились з основними технологічними процесами, а саме сортуванням відходів, компостуванням та формуванням вторинної сировини для подальшої переробки), технічне обладнання та розповіли про необхідні ресурси та засоби для побудови аналогічного закладу в Україні.

Під час зустрічей сторони домовилися про подальші взаємні візити, зокрема про візит представників Департаменту соціальної політики Маршалківської управи Сьвєнтокшиського воєводства до Вінниці з метою навчання працівників соціальної сфери, а також проведені попередні перемовини про візит делегації Вінниччини у складі працівників екології та промислової інфраструктури до Сьвєнтокшиського воєводства з метою перейняття досвіду будівництва та функціонування об'єктів переробки ТПВ для збереження навколишнього середовища.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: Голова облдержадміністрації ...

КОМЕНТАРІ