На Вінничині громаді села Станіславчик Жмеринського району повернено у власність храм Вознесіння Господнього (+фото)

На Вінничині громаді села Станіславчик Жмеринського району повернено у власність храм Вознесіння Господнього (+фото)

10.06.16 10:11 0 957
9 червня, в день Вознесіння Христового, до Станіславчика Жмеринського району завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та митрополит Вінницький і Барський Симеон, аби привітати мешканців села із престольним святом та офіційно передати у власність місцевої громади храм Вознесіння Господнього, якому цьогоріч виповнюється 200 років.

Звертаючись до вірян, керівник області Валерій Коровій відзначив, що повернення церковних споруд релігійним громадам – не просто формальність, а відновлення історичної справедливості.

«Кажуть, що в різного покоління є своя місія. Було таке покоління, яке будувало та освячувало храми. Було, на жаль, і таке, що ці храми руйнувало. Можливо, ті трагічні події, які переживає український народ, спонукають кожного до роздумів про те, що не так робилося на нашій українській землі, - зауважив Валерій Коровій. – У цей день для мене важливо бути присутнім тут, разом з вами, адже 200-річчя освячення храму – дуже велика подія. І ми через століття відчуваємо енергетику тих людей, які будували цей храм, які його зберегли і які моляться за майбутнє нашої України, наших дітей та онуків».

Вітаючи прихожан зі святом, голова облдержадміністрації підкреслив, що за останні півтора року на Вінниччині у власність місцевих громад повернено 68 святинь, тоді як за попередні 24 роки кількість повернених храмів складає лише 50. « ми, як ніколи, повинні розуміти, що в такий непростий час влада, церква та громада мають бути разом», - зазначив Валерій Коровій. Відтак побажав усім присутнім надії, любові, позитиву та віри в те, що з Божим благословенням українцям вдасться побудувати нову, європейську, демократичну державу.

Очільник регіону зачитав розпорядження про повернення у власність громади Станіславчика комплексу церковних будівель храму Вознесіння Господнього, затим відбулася офіційна процедура підписання договору про передачу майна.

Привітав вірян із радісною подією і митрополит Вінницький і Барський Симеон. «Те, що свого часу було забрано у церкви і безпосередньо у громади села Станіславчик, повертається їй. Ця велика святиня – не тільки архітектурна споруда і пам'ятка архітектури. Це Дім Божий, дім молитви, школа добра, правди, любові і милосердя - те, чого вчить Святе Євангеліє, яке дав нам Господь наш і Спаситель Ісус Христос», - наголосив Владика.

















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Тернополі щороку ...

КОМЕНТАРІ