Перший заступник міського голови Тарас Яковлев розповів про заходи з нагоди Європейського тижня сталої енергетики

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев розповів про заходи з нагоди Європейського тижня сталої енергетики

11.06.16 16:33 0 597
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев під час прес-конференції розповів про заходи, які відбуватимуться у Луцьку, в рамках Європейського тижня сталої енергетики — 2016. Розпочинаючи захід, він зазначив, що такі заходи є традиційними для Європи і України. Проводяться уже багато років. Представництво Європейської комісії в Україні спільно з Асоціацією “Енергоефективні міста України” вибирає для цього заходу міста, які проявили себе гарно у питаннях енергоефективності. Такі заходи проводились у попередні роки у Львові, Києві, Вінниці. Тарас Яковлев заувавжив, що враховуючи напрацювання міста і наші плани, цьогоріч захід відбудеться в Луцьку.

Перший заступник міського голови наголосив, що 12 червня відбудуться урочисті заходи з нагоди відкриття Європейського тижня сталої енергетики за участю представників Державного агенства з енергоефективності та енергозбереження України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, донорських структур та міжнародних організацій, громадських організацій, українських міст та інші.

За його словами, у рамках відкриття на Театральному майдані буде багато цікавих подій. Підприємства, організації та установи, які працюють у напрямку енергоефективності, покажуть свої напрацювання у галузі енергозбереження. Зокрема, газогенератори, сонячні колектори і теплові насоси, тощо.

Крім того, на Театральному майдані міста буде встановлено інформаційні кіоски щодо популяризації енергозбереження, де надаватимуть тематичні консультації.

Відбудеться й велоквест, присвячений темі енергозбереження.

Тарас Яковлев зауважив, що у рамках Тижня планується проведення масових заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадян у питаннях економії та ефективного використання енергоресурсів, зменшення викидів парникових газів і захисту клімату, використання альтернативних джерел енергії та заходів, які покажуть досягнення міста у реалізації Планів дій зі сталого енергетичного розвитку.

За його словами, урочисті заходи з нагоди відкриття завершаться о 17 годині святковим концертом.

“13-14 червня відбуватиметься міжнародна конференція Асоціації “Енергоефективні міста України” та збори Асоціації. Приємно зазначити, що на захід приїдуть представники більш, ніж 40 міст України. Також завітають й гості з Любліна (Польща) та Бреста (Білорусь). Будемо раді ділитися своїм досвідом і вивчатимемо їх у галузі енергозбереження”, - зазначив перший заступник міського голови.

Він наголосив, що з Брестом і Любліном буде підписано декларацію про співпрацю у галузі енергоефективності. “Ми сподіваємося, що наступні проекти, які напрацьовуватимуться у рамках програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”, разом реалізовуватимемо. Маю надію, що це допоможе перемогти нашим проектам”, - додав Тарас Яковлев.

Крім того, проводитиметься тематичний брейн-ринг, який триватиме кілька днів і завершиться 17 червня.

Розповів Тарас Яковлев, що 14 червня спільно з Програмою розвитку ООН проводитиметься технічний візит у села Горохівського району, де ознайомляться з напрацюваннями у напрямку енергозбереження.

У свою чергу, начальник відділу з енергозбереження департаменту економічної політики Костянтин Патракеєв зауважив, що допомогу у проведенні заходів надає багато інституцій. Зокрема, проект “Муніципальна енергетична реформа в Україні”, рівненська організація “Опора”. Лабораторія енергоефективності Луцького національного технічного університету, студія свята “Карамболь”, Асоціація велосепедистів та інші.

Він наголосив, що Фундація розвитку громад представить місту сонячну лавку. Вона буде обладнана сонячними панелями і кожен охочий зможе підзарядити свій телефон, планшет чи іншій пристрій. Планують його розмістити у центральній частині міста.

Представництво Європейського Союзу в Україні проводитиме вуличний інформаційно-пізнавальний захід “Євробус: будуємо Європу в Україні”. У його рамках проводитимуть ігри, вікторини та конкурси на знання фактів про ЄС, встановлено інформаційні стенди, діятиме вулична бібліотека з обміну книжок, вулична фотовиставка тощо.

Детально з програмою Європейського тижня сталої енергетики можна ознайомитись тут.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: Ми будемо ...
Наступна новина: У Тернополі спеціальна ...

КОМЕНТАРІ