У Луцьку відбудеться Європейський Тиждень Сталої Енергетики — 2016

У Луцьку відбудеться Європейський Тиждень Сталої Енергетики — 2016

11.06.16 09:54 0 657
З 12 до 17 червня у нашому місті триватиме Європейський Тиждень Сталої Енергетики – 2016. Організаторами заходу виступають Асоціація “Енергоефективні міста України”, Луцька міська рада та Волинська обласна державна адміністрація у співпраці з Представництвом ЄС в Україні, міжнародними і українськими партнерами.

12 червня о 12 годині на Театральному майдані відбудеться офіційне відкриття заходу за участю представників органів центральної виконавчої влади, обласної та міської влади, дипломатичних місій, донорських структур та міжнародних організацій, громадських організацій, українських міст та інші.

У рамках Тижня планується проведення масових заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадян у питаннях економії та ефективного використання енергоресурсів, зменшення викидів парникових газів і захисту клімату, використання альтернативних джерел енергії та заходів, які покажуть досягнення міста у реалізації Планів дій зі сталого енергетичного розвитку.

На Театральному майдані міста буде представлено виставку виробників енергозберігаючого обладнання, встановлено інформаційні кіоски щодо популяризації енергозбереження, де надаватимуть тематичні консультації, відбудеться велоквест присвячений темі енергозбереження, малюнок на асфальті “Чиста енергія-чисте майбутнє”, ековиставка, майстер-клас з виготовлення сонячного колектора, енергетичний хакатон, художній пленер тощо. Для учнів загальноосвітніх шкіл буде організовано брейн-ринг, екоквест.

У понеділок, 13 червня, відбудеться X міжнародна конференція Асоціації “Енергоефективні міста України” на тему “Угода мерів: нові горизонти та можливості”. Захід триватиме два дні. У його рамках обговорюватимуть виклики для провадження енергетичних реформ в Україні, енергетичне та мережеве партнерство для підсилення Угоди мерів, програми та проекти підтримки Угоди мерів 2020-2030, зовнішнє освітлення та термореновація: сучасна практика та перспективи, житловий сектор – ключовий елемент успішного впровадження Угоди мерів, підвищення рівня участі громадянського суспільства в Угоді Мерів.

Участь у конференції візьмуть представники Кабінету Міністрів України, Представництва Європейського Союзу в Україні, Держенергоефективності, проекту GIZ «Енергоефективність у громадах», проекту Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) «Енергоефективність у житловому секторі України», проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», проекту ЄС «Угода Мерів-Схід ІІ», Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), українських міст - підписантів Угоди Мерів та членів Асоціації «Енергоефективні міста України», а також практикуючі експерти і консультанти.

Запрошуємо журналістів взяти участь у прес-брифінгах, які відбудуться 12 червня о 14 30 год. та 13 червня о 12 20 год.

З програмою Європейського Тижня Сталої Енергетики - 2016 у Луцьку можна ознайомитися тут.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дві «Волиняночки» ...
Наступна новина: Луцьк: “Літо без проблем” ...

КОМЕНТАРІ