В Тернополі сергій Надал взяв участі у освяченні новозбудованої Лемківської Церкви Вознесіння Господнього

В Тернополі сергій Надал взяв участі у освяченні новозбудованої Лемківської Церкви Вознесіння Господнього

11.06.16 18:52 0 597
9 червня, у свято Вознесіння Господнього, у Тернополі на вул. Львівській освятили Лемківську Церкву Вознесіння Господнього. Участь у освяченні взяв міський голова Тернополя Сергій Надал та сотні парафіян.

Очільник Тернополя наголосив, що новозбудована церква - це новий осередок духовності, який допомагатиме не лише лемкам, але і всім християнам вистояти у непрості часи.

«За допомоги лемківської громади, небайдужих громадян нам вдається зберігати і примножувати багатогранність української культури. Адже кожна лемківська традиція виражена у вишиванці, архітектурі, побуті — це частина традиції великого Українського народу, котра лише підкреслює його багатогранність. Для Тернопільщини лемки вже стали частиною нашої самобутності, - зазначив Сергій Надал. - Я вірю — український народ вистоїть у різних протистояннях. В цьому йому допоможе глибока віра, та активність небайдужої громади, якою є лемківська громада на Тернопільщині».

Опісля завершення святкової літургії священнослужителі від імені парафіяльної громади храму «Вознесіння Господнього» вручили подячну грамоту усім жертводавцям та благодійникам, які долучилися до будівництва церкви. Нагороду отримав і міський голова Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ