Керівники області та міста провели зустріч з представниками Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» (+фото)

Керівники області та міста провели зустріч з представниками Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» (+фото)

11.06.16 11:28 0 577
В облдержадміністрації відбулось чергове засідання Ради Директорів «Фонду Східна Європа» (ФСЄ) за участі голови ОДА Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника та Вінницького міського голови Сергія Моргунова. В засіданні також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко та директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко.

Метою зустрічі була презентація поточної діяльності ФСЄ у Вінницькій області та обговорення напрямків подальшого співробітництва.

Валерій Коровій ознайомив високих гостей, в тому числі Президента фонду Східна Європа Віктора Ляха, Віце – президента центру пост конфліктного миру і стабільності (Інститут миру США), колишнього посла США в Україні Вільяма Б. Тейлора, членів Ради Директорів ФСЄ із основними показниками Вінниччини, як регіону, який стабільно розвивається.

«На даний час ми знаходимося на зламі суспільних тенденцій: що саме зараз необхідно здійснювати в Україні. Люди очікують позитивних змін від нового складу нинішнього Уряду»,- зазначив очільник області.

Він відзначив важливість для регіону залучення нових інвестицій у переробну та машинобудівну галузі, необхідність надавати допомогу малому й середньому бізнесу, а також поділився останніми надбаннями області в реалізації бюджетної децентралізації.

У свою чергу, Президент фонду Східна Європа Віктор Лях підтвердив наміри ФСЄ на подальшу плідну співпрацю. У Вінницькій області ФСЄ реалізує програму USAID «Лідерство в економічному врядуванні»: «Ми маємо певні результати- апробацію на Вінниччині і розвиток на національному рівні системи електронної дистанційної пререєстрації для отримання субсидій, якою скористалась значна кількість людей, і яку ми зараз впроваджуємо по всій території України.45 тисяч людей скористалися цією послугою дистанційно, не звертаючись особисто в управління соціального захисту».

Віктор Лях наголосив, що електронне врядування – це не тільки техніка, це – люди, державні службовці, яких треба навчати, як використовувати такі нові послуги і можливості: «Ми будемо долучатися до підготовки майбутніх державних службовців. Радий Вам повідомити, що Вінниця буде одним із чотирьох пілотних майданчиків в організації найбільшого конкурсу старт-апів інноваційних проектів з електронної демократії із призовим фондом на сьогоднішній день 4,5 млн. грн.».

Президент фонду Східна Європа запевнив керівництво Вінниччини у подальшій підтримці проектів стосовно малого й середнього бізнесу: «Ми будемо продовжувати навчати малих та середніх підприємців, як потрібно торгувати з Європейським Союзом, як найкраще експортувати свої товари й послуги. Крім того, будемо навчати представників органів місцевого самоврядування за новою методикою, яка називається М-тест – доволі новий підхід європейської практики з акцентом на стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу в умовах децентралізації».

Під час зустрічі також обговорювалось питання про створення в рамках проекту за підтримки ФСЄ Центрів дозвілля для людей поважного віку та відкриття найближчим часом такого Центру в м.Вінниці.

На знак поваги сторони обмінялись подарунками та зробили символічне традиційне спільне фото.

Довідка:

Підтримка Фонду здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через Фонд Євразія та іншими донорами. Вінницька область, відповідно до Меморандуму про співпрацю між Вінницькою обласною державною адміністрацією, Вінницькою обласною радою, Вінницькою міською радою та Фондом Східна Європа, є цільовим регіоном реалізації швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади ти участі громади» EGAP, яка здійснюється ФСЄ та Фондом Innovabridge (Швейцарія) протягом 2015-2019 років.

Фонд Східна Європа (ФСЄ) допомагає громадянам будувати власне майбутнє, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та сприяючи партнерству громади, влади та бізнесу . Фонд Східна Європа - міжнародна благодійна організація, що працює в Україні з 2008 року. ФСЄ успішно продовжує роботу свого засновника - Фонду Євразія, що за 15 років роботи інвестував у проекти в Україні понад 44 мільйонів доларів США, підтримуючи місцеві ініціативи, спрямовані на розвиток громадянського суспільства, сприяння економічному зростанню та ефективному управлінню. Очолюваний незалежним Правлінням, ФСЄ втілює програми з економічного та соціального розвитку за підтримки понад ЗО донорів, серед яких уряди європейських країн, міжнародні організації, фонди, благодійні організації, органи місцевої влади України, український та міжнародний бізнес, що працює в Україні.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що таке енергетичний аудит
Наступна новина: Вінницькі медики провели ...

КОМЕНТАРІ