Представники ЄБРР підтвердили готовність надати Чернівцям кредит для модернізації електротранспорту

Представники ЄБРР підтвердили готовність надати Чернівцям кредит для модернізації електротранспорту

11.06.16 09:24 0 605
Питання підготовки техніко-економічного обґрунтування проекту модернізації електротранспорту у Чернівцях обговорено на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з провідним радником ЄБРР Ігорем Князевим та технічним консультантом з транспортної логістики Каролісом Декерісом.

Йшлося про особливості транспортної логістики у Чернівцях, концепцію розвитку електротранспорту, впорядкування схеми руху громадського транспорту, яка відповідала б потребам мешканців та була б економічно ефективною, можливості впровадження єдиного електронного квитка, досвід модернізації електротранспорту та функціонування муніципальних транспортних компаній в різних містах Європи. Представники ЄБРР ознайомилися з роботою Чернівецького тролейбусного управління, основними засобами цього підприємства, результатами його фінансово-господарської діяльності та тролейбусною маршрутною мережею. Було погоджено основні вимоги до техніко-економічного обгрунтування проекту та терміни його розробки.

Провідний радник ЄБРР Ігор Князев підтвердив готовність банку спільно з міською радою подати пропозицію донорському фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля E5P щодо надання місту Чернівці технічної безповоротної допомоги для впровадження проекту модернізації електротранспорту. На таку ж допомогу у подібному проекті претендує місто Кременчук. Ця пропозиція ЄБРР буде розглянута донорським фондом E5P наприкінці червня – початку липня.

Загалом, Європейський Банк Реконструкції та Розвитку реалізовує в Україні інвестиційний проект з розвитку міського електричного транспорту, в якому беруть участь кілька міст України, зокрема Одеса, Чернівці, Львів, Вінниця, Харків, Житомир, Івано-Франківськ, Чернігів. Завдання проекту – забезпечити пріоритетний розвиток електротранспорту у цих містах, його стале функціонування, удосконалити системи управління міським електротранспортом. Проект передбачає надання підприємствам громадського транспорту цих міст кредитних коштів на модернізацію електротранспорту під муніципальні гарантії. Чернівці планують отримати 7 млн. євро кредитних коштів на 13 років з періодом 3 роки. За ці кошти будуть придбані нові тролейбуси та проведено роботи з модернізації тролейбусної мережі.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Дві «Волиняночки» ...

КОМЕНТАРІ