На Тернопільщині впорядкують сміттєзвалища

На Тернопільщині впорядкують сміттєзвалища

11.06.16 19:37 0 565
Про перевірку діючих сміттєзвалищ йшлося на нараді під головуванням першого заступника голови Тернопільської ОДА Івана Крисака.

На Тернопільщині налічується 740 стихійних сміттєзвалищ, кожне з яких мало б функціонувати, дотримуючись усіх законодавчо встановлених норм.

«Для вирішення цієї проблеми необхідно почати впорядковувати принаймні кілька найбільших сміттєзвалищ й створити робочі групи, що займатимуться їхньою перевіркою. На прикладі окремих районів продемонструвати всій області, як, дотримуючись вимог природоохоронного й санітарно-епідемічного законодавства, облаштувати полігон для утилізації твердих побутових відходів», — наголосив Іван Крисак.

Під час наради прозвучали пропозиції щодо відведення певних земельних ділянок для створення узаконених полігонів для сміття, залучення до вирішення даного питання об'єднаних територіальних громад, а також обов'язковості роздільного сортування відходів для подальшої його утилізації.

Управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації протягом червня зобов'язане перевірити місця видалення побутових відходів, визначивши реальний стан та проектні показники щодо обсягів їхнього накопичення.

Також під час наради присутні обговорили проблему незаконної роботи самовільно встановлених газових та бензинових заправок, ідентифікацію їхніх власників. У найближчі терміни визначиться перелік таких об'єктів і буде затверджений відповідний графік перевірок.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську оксана ...

КОМЕНТАРІ