У Рівненській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 22 тисячі вибухонебезпечних предметів

У Рівненській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 22 тисячі вибухонебезпечних предметів

11.06.16 10:26 0 582
Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни під час проведення земляних робіт на присадибних ділянках та полях, прогулянок у лісах та парках відпочинку, а також у будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 3 тис. 635 виїздів, в ході яких вилучили та знешкодили 22 тис. 606 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 272 авіаційних бомби. Лише впродовж 8 червня піротехніками Служби порятунку виявлено та знешкоджено 170 боєприпасів.

Так, 7 червня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області знешкодила 105-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни. На боєприпас натрапив місцевий житель під час збирання грибів у лісі за межами с. Петрашівки Тульчинського району.

Цього ж дня, піротехніки Головного управління ДСНС України у Миколаївській області знищили 11 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн: 5 мінометних мін діаметром 50 мм, 4 артилерійських снаряди калібром 125 мм, 1 снаряд калібром 152 мм, ручну гранату Ф-1. Боєприпаси знайшли громадяни під час проведення польових робіт.

8 червня на кукурудзяному полі біля с. Руські Геївці Закарпатської області місцеві мешканці виявили предмет, схожий на вибухонебезпечний. Піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які прибули на місце події, здійснили контрольну перевірку території й вилучили із землі ще кілька вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Загалом на полі знайшли 9 боєприпасів: 1 артилерійський снаряд калібром 152 мм, 1 артснаряд калібром 76 мм і 7 мінометних мін калібром 82 мм. Усі боєприпаси транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця та знищили.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську в ...

КОМЕНТАРІ