На Вінниччині відбувся семінар щодо впровадження в області енергосервісу (+фото)

На Вінниччині відбувся семінар щодо впровадження в області енергосервісу (+фото)

11.06.16 15:09 0 585
В обласній державній адміністрації за участі керівництва області та Голови Держенергоефективності України Сергія Савчука відбувся тематичний семінар щодо впровадження енергосервісу.

Метою семінару є роз'яснення головним розпорядникам бюджетних коштів ОДА та РДА механізму укладення енергосервісних договорів для здійснення комплексної термомодернізації будівель бюджетних установ, а також нових можливостей термомодернізації ОСББ за ЕСКО механізмом.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій відкриваючи семінар зазначив : «Я хотів би підкреслити важливість того процесу, який ми розглядаємо. Слід зазначити, що протягом останніх двох важких для країни років нами проведена дуже серйозна робота з енергозбереження: загальне споживання газу лише в бюджетній сфері області за два роки скоротилось на 40 % ,це майже 200 млн. грн. економії. Справді величезний фінансовий ресурс, який закумульований на базовому рівні».

За словами Валерія Коровія – це були лише перші кроки, тож першочерговим завданням зараз є – не зупинятись, а рухатись вперед: «Дуже гостро постає питання пошуку нових інструментів, які б давали можливість впроваджувати комплекс енергозберігаючих заходів, залучати нових інвесторів, налагоджувати державно-приватне партнерство. Останні зміни в бюджетному законодавстві надає нам інструмент, яким ми маємо навчитись вміло користуватися, щоб не дискредитувати його».

Очільник області наголосив на важливості теми нинішнього семінару: «Впровадження енергосервісу у Вінницькій області», який розпочинає цілу серію навчальних зустрічей для працівників бюджетної сфери.

Сергій Савчук у вступному слові висловив подяку обласній адміністрації, яка ініціювала проведення першого тематичного семінару саме на Вінниччині.

« ми маємо можливість розпочати цей цикл семінарів саме з Вінниці. Тож хочу поінформувати учасників зустрічі про напрацювання останніх двох років плідної роботи Уряду, Парламенту».

Він, зокрема, зазначив, що без врахування спірних територій, «за два опалювальних сезони відбулось скорочення і заміщення природного газу в обсязі 7,2 млрд метрів кубічних, за які ми не вивезли з країни валюту».

Голова Держенергоефективності України провів презентацію щодо ринку енергосервісу, його економічного потенціалу та окреслив механізми роботи енергосервісних договорів (перфоманс- контрактів)

По завершенню програми семінару сторони підписали Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ.

Метою такого співробітництва є об'єднання та координація зусиль сторін щодо оптимальної організації здійснення енергоефективних заходів та підвищення енергоефективності у будівлях бюджетних установ шляхом укладання енергосервісних договорів, що дозволить досягнути показників комфорту у приміщеннях, не збільшуючи видатки з бюджету.

Довідка:

За результатами 2-го загальнонаціонального Форуму енергоефективного партнерства щодо впровадження ЕСКО в Україні (12 травня ц.р.) голови 17 облдержадміністрацій та міські голови 16 міст обласних центрів підписали Меморандуми про партнерство у сфері енергосервісу.

Зазначеними Меморандумами місцеві органи влади задекларували намір впроваджувати енергоефективні заходи у будівлях бюджетних установ за зазначеним механізмом.

Такий формат взаємодії показав свою ефективність при залученні регіонів та міст до співфінансування «теплих» кредитів за рахунок місцевих програм відшкодування частини суми/відсотків за такими кредитами.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина активно ...
Наступна новина: Вінничина: в області ...

КОМЕНТАРІ