Що таке татуювання?

Що таке татуювання?

14.06.16 23:47 0 645

Татуювання уже давно перестали бути виключно аксесуаром ув'язнених людей та моряків. Сьогодні їх носять різні люди, з метою самовираження, підкреслення якоїсь частини свого тіла чи, навпаки, приховання шрамів та просто для краси, в кінці кінців. Та окрім загальновідомих фактів (важливість санітарних умов безпосередньо при нанесенні та біль), про мистецтво тату є багато домислів та інформації, яка не очевидна для переважної більшості людей. Далі ми більш детально розглянемо коли саме з'явилися перші татуювання і що вони означали на момент своєї появи і яке значення вони мають сьогодні - в сучасному світі.

Татуювання - це нанесення малюнків на шкіру за допомогою введення під неї різних барвників. Це слово походить від таїтянского слова «tattoo», що означає «малюнок». Необхідний ефект досягається шляхом проколу шкіри кістяною або металевою голкою з фарбувальними речовинами, або, наприклад, як у народів Північно-східної Азії, шляхом протягування пофарбованої нитки під шкірою. Нитка згодом видаляється, а фарбувальні речовини залишаються під шкірою.

Татуювання зародилося ще при первісно-общинному ладі, тоді воно служило не стільки прикрасою, скільки було позначенням найважливішої інформації про людину. За татуюванням можна було визначити, в якому племені народилась людина, побачити тотем її роду, її соціальний стан, а також іноді навіть найголовніший вчинок в її житті. Пізніше звичай татуювання був завезений до Європи, де первісний зміст її був скасований, і татуювання стали робити як прикрасу або щоб відобразити пам'ятну подію в житті.

Слова «татуювання» і «наколка» сьогодні часто використовують як синоніми. За великим рахунком, це правильно, але все ж хотілося б окремо обумовити цей момент. Татуювання - це, перш за все, художня цінність малюнку, воно виконане, як витвір мистецтва, а інформаційну частину визначає сам власник, в принципі вона може бути відсутньою, а в наколці навпаки, перш за все змістовна частина, а художньої цінності часто взагалі немає, принаймні , вона абсолютно необов'язкова.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Неправительственные ...
Наступна новина: Звіт міського голови Сергія ...

КОМЕНТАРІ