Степан Барна: «У Тернопільській університетській лікарні діагностуватимуть важкі захворювання на ранніх стадіях»

Степан Барна: «У Тернопільській університетській лікарні діагностуватимуть важкі захворювання на ранніх стадіях»

15.06.16 12:34 0 630
Стан проведення реконструкції радіологічного корпусу із надбудовою лабораторії КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня» 13 червня оглянув голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Лабораторний комплекс збудований практично з нуля. На сьогоднішній день готовність даного об'єкту становить майже 70%. Тут здійснюватимуть високопрофесійні та вартісні лабораторні дослідження на сучасному обладнанні, що дасть можливість вчасно діагностувати різні захворювання», — зазначив очільник області.

Цьогоріч реалізація даного проекту вартуватиме області та й державі загалом 19,5 млн грн. З них 10 млн грн — це кошти з фонду регіонального розвитку, а 9,5 млн грн — з місцевого бюджету. 3,5 мільйони гривень будуть спрямовані на придбання надсучасного діагностичного обладнання. Об'єкт здадуть в експлуатацію вже у поточному році, зазначає Степан Барна.

Довідково:

На базі лабораторії планується впровадження новітніх технологій, що забезпечить найточніші результати аналізів, а також підготовка та навчання спеціалістів області за профілем «лабораторна діагностика».

Наразі на даному об'єкті вже утеплено фасад будівлі, проводяться внутрішні штукатурні роботи та оздоблювальні роботи фасаду корпусу. Завершено роботи стосовно встановлення покрівлі. Проведено комунікації, резервне електропостачання та енергозабезпечення. Даний інвестиційний проект відповідає Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 року.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: У Чернівцях розгорнеться ...

КОМЕНТАРІ