Чернівці потребують власних реставраційних майстерень

Чернівці потребують власних реставраційних майстерень

15.06.16 17:28 0 600
Завдяки сприянню Генерального консула Румунії в Чернівцях Елеонори Молдаван та Чернівецького міського голови Олексія Каспрука розпочато ще один надзвичайно потрібний і цікавий напрямок транскордонного співробітництва між Сучавою та Чернівцями з обміну досвідом в галузі охорони культурної спадщини, утримання та управління обєктами ЮНЕСКО.

У минулому році реставраційним майстерням при Музеї Буковини м.Сучави виповнилося 40 років. Презентована технологія реставрації деревяних та металевих виробів, кераміки, текстилю, темперного живопису, деталей архітектурного декору відповідає найвищими європейським стандартам та фінансується за кошти Євросоюзу.

«Під час перебування в Сучаві вкотре переконались в тому, що Чернівцям давно потрібні власні реставраційні майстерні. Де, як не в нашому історичному місті, культурна спадщина потребує фахового підходу до збереження, консервації та реставрації мистецьких цінностей. Тим більше, що ми маємо необхідний досвід попередніх років, маємо спеціалістів різних напрямків. Тому впевнена, що незабаром Чернівці матимуть виробничу базу для збереження унікальних пам'яток історії та архітектури, – сказала начальник відділу охорони культурної спадщини міської ради Олена Пушкова, яка очолювала українську делегацію в Сучаві.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі стабільна ...

КОМЕНТАРІ