Вінничина: обласне свято фольклору ім. Гната Танцюри відбулося на Гайсинщині (+фото)

Вінничина: обласне свято фольклору ім. Гната Танцюри відбулося на Гайсинщині (+фото)

15.06.16 15:46 0 618
12 червня на Гайсинській землі зібралися шанувальники народної творчості, послідовники справи етнографа Гната Танцюри, з нагоди славної ювілейної дати – 115-річниці з дня народження фольклориста-земляка.

На заключний етап 4-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу автентичних колективів, приуроченого 115-річчю від дня народження Г.Танцюри, прибули керівники району та області, мистецтвознавці, представники ЗМІ.

Кожна територіальна громада Гайсинського району представила світлини та традиційно, зустріла гостей хлібом-сіллю.

Далі було святкове проходження аматорів народної творчості Гайсинщини та переможців ІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу автентичних колективів, що завітали у Гайсин.

З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернувся голова Гайсинської районної державної адміністрації Владислав Уткін: «115 років минуло з дня народження нашого видатного земляка, відомого фольклориста, етнографа, збирача стародавніх пісень, легенд, обрядів, усної народної творчості Гната Танцюри, якого цінують і знають не лише в Україні, а й у всьому світі. Більше двох років Україна знаходиться в полум'ї. І це свято наповнюється ще й новим змістом. Ми його присвячуємо не тільки Україні, а й тим українцям, які захищають мир на сході нашої держави, усім тим, хто боронить цілісність України. Хай чує вісь світ, хай бачить весь світ, що цей парад є показом того, що Україна живе!. Хай звучить українська пісня»!

Начальник обласного управління культури Станіслав Городинський передав найщиріші вітання від голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія та голови обласної ради Анатолія Олійника, подякував начальнику відділу культури та туризму райдержадміністрації Миколі Ричкову за добру організацію свята.

В день 115-го ювілею, вшановуючи пам'ять земляка-фольклориста Г. Танцюри, творчий аматорський колектив виконав відому українську пісню, яка народилась с. Кочурів Гайсинського району та була старанно записана Гнатом Трохимовичем у своєму первинному звучанні.

Від святкового зібрання шанувальників народного мистецтва були покладені квіти до Меморіальної Дошки та на могилу невтомного збирача усної народної творчості Г.Т.Танцюри.

Після урочистих заходів на святковому майданчику в парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького відбувся концерт кращих фольклорних колективів.



































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кресло качалка: что оно ...
Наступна новина: Як розвиватиметься ...

КОМЕНТАРІ