Василь Броварник: Законодавчі зміни значно посилили відповідальність щодо безпечного поводження з твердими побутовими відходами

Василь Броварник: Законодавчі зміни значно посилили відповідальність щодо безпечного поводження з твердими побутовими відходами

15.06.16 10:16 0 502
На цьому акцентував увагу заступник голови облдержадміністрації під час вчорашньої прес-конференції в ОДА.

«Що стосується сфери поводження з твердими побутовими відходами, то в черговий раз хочу нагадати, у в базовий Закон України «Про відходи» були внесені зміни щодо питань поводження з твердими побутовими відходами. Закон сфокусував поводження з ТПВ на втіленні роздільного збирання та сортуванні відходів, зокрема з 1 січня 2018 року введена заборона захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів.

Згадані зміни значно посилили відповідальність громадян, юридичних осіб та органів місцевого самоврядування щодо безпечного поводження з ТПВ»,- зазначив посадовець.

Василь Броварник також зазначив, що з метою зменшення обсягів утворення твердих побутових відходів, які вивозяться на полігони в області запроваджується практика роздільного збирання сміття. Частково впроваджено технологію роздільного збирання твердих побутових відходів (проводиться відбір скла, полімерів, заліза та паперу) в 18 населених пунктах області (міста Вінниця, Гайсин, Іллінці, Могилів-Подільський, Калинівка, Хмільник, Ладижин, Тульчин, смт. Томашпіль, Літин, у ряді сіл Гайсинського та Тульчинського районів).

Кількість населення, яке наразі охоплено роздільним збором складає 304 тис. осіб.

В інших районах проводяться підготовчі роботи щодо організації роздільного збору побутових відходів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Луцьку планують ...

КОМЕНТАРІ