"Івано-Франківськ – європейське місто" - Володимир Кушнір,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція БПП

"Івано-Франківськ – європейське місто" - Володимир Кушнір,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція БПП

15.06.16 11:35 0 1112
Кожна людина хоче проживати у комфортних умовах, ходити по чистих вулицях, мати ? можливість для активного відпочинку. Здавалося би, що це зрозумілі для усіх речі, та не все так просто, коли йдеться про прийняття рішень депутатами місцевих рад. У силу різноманітних причин з`являються багато запитань типу «чому саме так?», «чому саме там?», «можливо, зараз це не актуально?» і тому подібних.

Нещодавно, за ініціативи депутатів від «Солідарності», відбувся збір креативних пропозицій, ідей та побажань мешканців Івано-Франківської області щодо напрямку розвитку обласного центру. Підтримали проведення такої акції і наші однопартійці по всій області. Так, протягом тижня активісти «Солідарності» з переносними скриньками збирали пропозиції громадян.

Уже можна сказати, що більшість запропонованих громадянами ініціатив стосуються покращення благоустрою, формування позитивного іміджу міста та підвищення туристичної привабливості. Це стосується не тільки уже звичних звернень з проханням ремонту доріг та підтримки чистоти міста, але й прагнення зробити його більш яскравим. Багато пропозицій стосувалось наповнення саме ? культурного життя Івано-Франківська. Зокрема, мешканці пропонують збільшити кількість і підвищити якість проведення фестивалів, конкурсів та найрізноманітніших святкових заходів. Однак найбільш важливою та показовою, на нашу думку, є ідея запровадження безкоштовних курсів з іноземних мов для дітей. Адже це свідчить про те, що жителі нашої області усвідомлюють: місто може бути справді європейським тільки за умови постійної роботи над саморозвитком та реального прийняття європейських цінностей через живе спілкування з представниками інших країн, долучення до європейської та світової культурної спадщини. І стосується це в першу чергу підростаючого покоління, адже саме в його руках знаходиться наше майбутнє.

За результатами опрацювання зібраних пропозицій від імені депутатського корпусу «Солідарності» уже готуються звернення до Муніципальної інспекції з благоустрою та міського голови, розробляються проекти рішень для винесення на розгляд сесії міської ради.

Слід відзначити, що проведення акції було приурочене до Дня Європи в Україні і отримало назву «Івано-Франківськ – європейське місто». Прикметно, що така ініціатива дозволила залучити найбільш активних мешканців до процесу прийняття рішень щодо розвитку обласного центру. Більше того, ця акція стає безстроковою і продовжує набирати обертів. Так, у громадській приймальні територіальної організації «Солідарності», що знаходиться за адресою вул. Шевченка, буд. 47, ми постійно приймаємо пропозиції від людей, адже це допомагає отримувати розуміння про основні вектори розвитку міста та першочергові потреби громадян.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ