“Волиняночка” відсвяткувала ювілей

“Волиняночка” відсвяткувала ювілей

16.06.16 21:10 0 975
12 червня у Палаці культури міста Луцька відбулися урочистості з нагоди 30-річчя створення ансамблю танцю “Волиняночка” (керівник Олена Козачук) та 20-річчя створення ансамблю народної музики “Волиняночка” (керівник Андрій Рихлюк).

Понад дві години тривала концертна програма, яка вчергове засвідчила високу виконавську майстерність та художній рівень колективів, що відомі не лише на Волині. Народні ігри, забави, обрядові дійства, вокально-хореографічні, музичні композиції супроводжувалися гучними оплесками і оваціями глядачів.

Родзинкою концертної програми стало фольклорне дійство “Ой Весна, Весниця!” з автентичними веснянками, іграми, хороводами та обрядами циклу весняних свят регіону Волині та Західного Полісся у постановці Олени Козачук та заслуженого працівника культури України Олега Козачука. Обробку народної музики, що використовується у дійстві, здійснили заслужений артист України Ростислав П'ятачук, Олександр Федотов, Андрій Рихлюк, викладач вокалу-Ірина Снитюк. Сольні вокальні номери виконала учасниця ансамблю танцю “Волиняночка” Дарина Дорошенко. Саме це фольклорне дійство ансамбль “Волиняночка” представлятиме на Міжнародному фестивалі-конкурсі фольклору, що відбудеться в липні цього року в місті Зелена Гура (Польща).

Нагороди керівникам та учасникам колективів вручили заступник Луцького міського голови Андрій Киця, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, начальник відділу культури і мистецтв управління культури облдержадміністрації Марія Назаревич, заступник директора обласного науково-методичного центру культури Віталій Клімчук та директор Палацу культури міста Луцька, заслужений діяч мистецтв України Юрій Войнаровський.

На завершення урочистостей керівник ансамблю танцю “Волиняночка” Олена Козачук подякувала усім учасникам колективу, а також тим, хто дотичний до його становлення і розвитку. Це, зокрема: Ніна Сторожик, Людмила Зань, Людмила Шидлось, Вікторія та В'ячеслав Лопанови, Іван Козачук, Альберт Онніков, Ірина Рощина, Світлана Болотскіх, Андрій Лящук, Тетяна Жилюк, заслужений працівник культури України Олегу Козачук, балетмейстер та викладач хореографічної студії при ансамблі Вікторія Драголюк, концертмейстер Наталія Демосюк, викладач вокалу Ірина Снитюк.

У святковому концерті взяли участь солісти вокальної студії “СолоМрія”, керівник Лариса Рихлюк.

Довідка:

Зразковий ансамбль танцю “Волиняночка” створено 1986 року. Засновник та незмінний керівник колективу - Олена Козачук.

За роки існування ансамбль “Волиняночка” став лауреатом та переможцем багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів, зокрема, в Угорщині, Словаччині, Греції, Туреччині, Італії, Німеччині, Португалії, Болгарії, Естонії, Литві, Нідерландах, Кіпрі, США. Головною відмінною рисою репертуару колективу є те, що більшість танців мають сюжетну лінію, зміст якої передається засобами хореографії. Постановки танцювальних композицій створили заслужений працівник культури України Олег Козачук, Олена Козачук та Вікторія Драголюк. Ансамбль “Волиняночка” став осередком народної культури та центром виховання дітей засобами українського національного мистецтва. тут займається близько 300 дітей віком від 5 до 16 років.

Народний ансамбль народної музики “Волиняночка” створений у 1996 році. Першим керівником і засновником був заслужений артист України Ростислав П'ятачук. Натепер колектив очолює Андрій Рихлюк, який збагачує репертуар та пише власні обробки для ансамблю. Ансамбль народної музики “Волиняночка” є незмінним супутником ансамблю танцю “Волиляночка”, які у співпраці беруть участь в різноманітних заходах, фестивалях та конкурсах.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Луцьку 16 червня буде ...
Наступна новина: Житомирщина перша в Україні ...

КОМЕНТАРІ