Депутати відвідали школи Луцька

Депутати відвідали школи Луцька

16.06.16 12:52 0 660
Відбувся день депутата, під час якого обранці громади ознайомилися з роботою двох навчальних закладів, зокрема, КЗ “Луцька ЗОШ І — ІІІ ступенів №19 Луцької міської ради” та КЗ “Луцька ЗОШ І — ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради”. У заході взяли участь секретар міської ради Юлія Вусенко, депутати Алла Надточій, Анна Мовяк, Андрій Авраменко, Тетяна Янчук, Тарас Шляхтич, Петро Бойко, Юлія Дацюк, Орися Залевська, Петро Нестерук, Юрій Безпятко, Майя Шостак, Євгеній Ткачук. Метою візиту було з'ясування актуальних проблем школи і спільне знаходження шляхів їх вирішення.

Спершу депутати відвідали школу №19, де разом із директором школи Юрієм Левченко оглянули навчальні кабінети, спортзали, кімнату — музей, актову залу, санвузли. Юлія Вусенко відмітила, що матеріально — технічна база школи на належному рівні. Відтак однією з основних проблем є недостатня наповнюваність школи учнями. “Зараз у школі навчається 517 учнів. У сусідній школі №10 ця цифра сягає 1064 школярів, тобто у 2 рази більше, хоча наші учні отримують достойний рівень знань. Минулого року ми випустили 5 медалістів, які згодом успішно склали ЗНО. У школі поглиблене вивчення іноземних мов, проводяться різноманітні позашкільні заходи, організовуються гуртки, що дає можливість всебічно навчати і розвивати школярів”, - розповідає директор. Для вирішення проблеми недостатньої заповненості школи варто проводити ознайомчі бесіди з жителями мікрорайону, в якому розташований навчальний заклад.

Цього року за кошти міського бюджету у школі відремонтували частину санвузлів. На це було виділено 150 тисяч гривень. Минулого року за кошти міського бюджету у школі відремонтували дах, а також замінили понад 40% усіх вікон на пластикові. До 2017 року планують повністю замінити усі вікна, а також встановити індивідуальний тепловий пункт. Це планується зробити в рамках програми енергоефективності. Серед актуальних потреб школи — ще один комп'ютерний клас.

Далі луцькі депутати на чолі з Юлією Вусенко завітали до школи №17. До слова, Майя Шостак і Євгеній Ткачук є випускниками цієї школи, тому для них цей візит пройшов з ноткою ностальгії за дитинством. Директор школи Олег Мах запросив усіх до актової зали, де саме відбувався звітний концерт пришкільного табору. Діти радісно зустрічали гостей, виконавши табірну пісню, чим дуже розвеселили усіх присутніх. Юлія Вусенко щиро подякувала маленьким школярам за теплий прийом.

Згодом директор розповів про нагальні проблеми школи. Однією з основних є низька заповненість учнями. Зараз у школі навчається 565 учнів. Причиною цьому є близькість ще двох шкіл - №18 і №23, одна з яких є гімназією. Для вирішення цього питання проводять презентації, "круглі столи" з вихователями прилеглих дитсадків для залучення майбутніх першокласників.

Серед нагальних проблем директор назвав придбання 16 комп'ютерів для нового класу інформатики, забезпечення кабінету фізики мультимедійною технікою, повна комплектація хімічної лабораторії. На це передбачається витратити понад 250 тисяч гривень. Депутати пообіцяли посприяти у вирішенні цього питання.

Цього року за кошти міського бюджету у школі провели ремонт санвузлів. На це було виділено близько 125 тисяч гривень. Наразі ремонтні роботи у санвузлах тривають. Минулого року за кошти міськради відремонтували їдальню і частково замінили вікна. На це виділили 50 тис. грн.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ