В Житомирській області треба працювати

В Житомирській області треба працювати

16.06.16 09:18 0 550
Робочу нараду з питань об'єднання територіальних громад провів 14 червня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський із заступниками Ігорем Гундичем та Ярославом Лагутою, керівниками райдержадміністрацій, районних рад та ОТГ, структурних підрозділів ОДА.

— «Неприйнятним є, коли голова райдержадміністрації виступає стороннім спостерігачем процесу децентралізації. Це неприпустимо. Тому нам потрібно посилити процес об'єднання, разом зі структурними підрозділами адміністрації спрацювати над вирішенням всіх питань. Ми не для того збираємось, щоб дати завдання головам РДА, а разом визначити напрямки вирішення питань», – наголосив Сергій Машковський.

Голова ОДА підкреслює: децентралізація – процес незворотній і його вже не зупинити. Тому об'єднані громади мають бути спроможними забезпечувати якісними послугами людей. До прикладу, у створених в області ОТГ збільшення доходів становить 7,9 млн.грн., тобто 163% до планового показника. Це конкретний результат.

— «Якщо ви не проводите роботу щодо об'єднання територіальних громад, значить вам не потрібні додаткові надходження, нові об'єкти інфраструктури, відремонтовані дороги, садочки і школи. Ви маєте бути ініціаторами об'єднання. Треба працювати, переконувати, доводити», – звернувся голова ОДА до керівників районів.

Нагадаємо, у Перспективному плані формування територій громад Житомирщини затверджено 38 територіальних громад. Зараз в області створено 10 громад.

У багатьох районах Житомирщини взагалі відсутня ініціатива стосовно об'єднання. Або ж ініціатива є, але рішення ще не прийняті. Кожен голова РДА доповів про роботу, яка ведеться стосовно об'єднання територіальних громад, та окреслив наявні проблеми.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині розпочав ...
Наступна новина: Житомиряни дізналися,як ...

КОМЕНТАРІ