У Вінниці встановили барельєф в пам'ять про Героїв України - льотчиків Костянтина Могилка та Дмитра Майбороди (+фото)

У Вінниці встановили барельєф в пам'ять про Героїв України - льотчиків Костянтина Могилка та Дмитра Майбороди (+фото)

16.06.16 16:50 0 596
На будівлі Товариства сприяння обороні України, що на вулиці Визволення у м. Вінниці, відкрили меморіальну дошку двом нашим землякам Героям України – загиблим льотчикам Костянтину Могилку та Дмитру Майбороді.

У відкритті барельєфу взяли участь рідні та близькі, друзі загиблих, керівний та особовий склад командування повітряних сил Збройних сил України, побратими.

“Я дуже вдячний всім людям, які вшанували пам'ять Дмитра та Кості. Наступні покоління будуть брати із них приклад. Хочу подякувати тим людям, які поставили хлопців на крило і дали їм путівку в небо. Костя дуже любив небо, навіть казав своїй дружині, я тебе дуже люблю, але небо люблю більше», — зазначив Віктор Могилко - батько Костянтина Могилка.

Звертаючись до усіх присутніх, які прийшли вшанувати пам'ять героїв, мати підполковника Дмитра Майбороди Тетяна Іванівна зауважила, що героїчний подвиг пілотів врятував життя і членів екіпажу і мирних жителів.

«Наші сини віддали свої життя заради життя інших людей. Літак, яким керував мій син був уражений ракетою, але Діма і помічник командира екіпажу Дмитро Шкарбун до останнього тримали штурвал, щоб відвести від густонаселених сіл Новосвітлівка та Давидо-Микільське. Вони упали в полі за фермою… Обоє починали із аероклубу, тільки Костя на два роки раніше, Діма тягнувся і йшов за ним як за старшим братом.

хочу сказати материнське спасибі усім тим, хто стояв на початку становлення хлопців у професії. Вони були першокласними льотчиками і їхні серця зупинилися в небі», — зазначила Тетяна Майборода.

Учасники церемонії відкриття барельєфу поклали квіти та вшанували усіх загиблих хвилиною мовчання.

Довідка:

Костянтин Могилко загинув 6 червня 2014 року в небі над містом Слов'янськ Донецької області від ракети терористів, що влучила у літак-розвідник, який пілотував вінничанин. Могилку вдалося відвести літак від населеного пункту і ціною власного життя уникнути жертв серед мирного населення.

Дмитро Майборода загинув 14 липня 2014 року у Краснодонському районі Луганської області, коли його АН-26 був підбитий. Він, разом з помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном, до останнього керував літаком, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися.











































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Оцініть якість життя у ...

КОМЕНТАРІ