На Вінниччині розпочав роботу дводенний семінар з питань подолання корупції у сфері бізнесу (+фото)

На Вінниччині розпочав роботу дводенний семінар з питань подолання корупції у сфері бізнесу (+фото)

16.06.16 08:02 0 532
Семінар на тему «Антикорупційні ініціативи у сфері бізнесу: нове законодавство України та рекомендації щодо його застосування на основі міжнародного досвіду» розпочався у Вінниці. Захід проходить за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації та Спілки «Стіна».

Основна мета семінару - надання середнім українським компаніям практичної допомоги у розробці та впровадженні антикорупційних програм. Так на практиці Професійна асоціація корпоративного управління за підтримки CIPE (Центр міжнародного приватного підприємництва) реалізує в Україні Проект «Зміцнення антикорупційного комплаєнс у бізнесі».

В перший день семінару в його роботі задіяні переважно держслужбовці, завтра ж у ньому візьмуть участь представники малого та середнього бізнесу.

У вітальному слові до учасників заходу перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив : «Питання подолання корупції хвилює не лише представників державних служб, але і бізнесу. Якщо зважати на численні твердження міжнародних експертів,то рівень корупції в Україні є одним із найвищих у світі. Проте, як показує світова практика, це явище можна і потрібно викорінювати.

Тож мова йтиме про те, як опираючись на зміни в законодавстві, взагалі забрати бажання створювати корупційні проекти».

Голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління, експерт Проекту, Олександр Окунєв поінформував присутніх про те, як працюють інструменти антикорупційного комплаєнс, наводячи приклади українських та зарубіжних компаній : «Обговорення антикорупційних заходів в Україні, як правило, зводиться до публічної сфери - деклараціях і моніторингу способу життя чиновників, прозорості державних тендерів, посилення кримінального законодавства, вдосконалення роботи правоохоронних органів тощо. При цьому механізми викорінення корупції в приватному бізнесі явно недооцінюються»,- підкреслив він.

За словами Олександра Окунєва, більшість українців, що займаються бізнесом, не розуміють, які механізми антикорупційної боротьби існують в принципі, і як вони працюють в компаніях. Також дуже поширена думка, що успішно вести бізнес в Україні, не здійснюючи корупційних діянь - неможливо.

Далеко не всі розуміють, як «монетизувати» неухильне дотримання міжнародних антикорупційних стандартів, як воно може стати реальною альтернативою сумнівних «переваг» корупційної практики.

«На нашу думку, державні службовці повинні володіти даною проблематикою, розуміючи, які саме заходи зазвичай включаються в подібні програми, як вони працюють, а також, які конкретно вигоди можуть отримати компанії, що мають репутацію вільних від корупції»,- зазначив експерт.

Після загального обговорення та анкетування, учасники антикорупційного семінару отримають відповідні сертифікати, посібники та інші матеріали Проекту.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Необычные цветы мира
Наступна новина: На Вінничині літній ...

КОМЕНТАРІ