Чернігівські діти оздоровлюються у пришкільних таборах

Чернігівські діти оздоровлюються у пришкільних таборах

16.06.16 18:46 0 635
У Чернігові з першого дня червня при загальноосвітніх навчальних закладах міста розпочали свою роботу пришкільні табори з денним перебуванням. У Міжнародний день захисту дітей у Літньому театрі відбулася загальноміська лінійка з нагоди їх відкриття.

На базі шкіл міста протягом трьох тижнів червня працюватимуть 34 пришкільні табори. Крім того, у СЗОШ № 1 та № 2, колегіумі № 11, ліцеях № 15, 22, 32, ЗНЗ № 19 та № 35, ЗОШ І ступеня № 36 діятимуть мовні школи, а у гімназії № 31 - літня школа хореографії.

Заходи, які проводяться у таборах, спрямовані на патріотичне виховання молодого покоління, прищеплення почуття гордості за свою Батьківщину, виховання учнів у дусі національних традицій.

Минулого тижня вихованці пришкільного табору «Ромашка» ЗНЗ № 9 відвідали музей Бойової слави, взяли участь у спортивно-патріотичній грі «Джура-Сокіл», яку проводив обласний осередок ВГО «Сокіл». Діти з великим задоволенням виконували різні естафетні завдання, відповідали на запитання вікторини про козацькі звичаї, мали можливість розглянути макети сучасної зброї. Крім того, вихованці цього табору відвідали «Еко-бібліотеку» (Чернігівська обласна юнацька бібліотека), де ознайомилися з речами, зниклими з нашого життя: прядкою, качалкою, рублем; взяли участь у майстер-класі з виготовлення квітів-символів; переглянули Остромирове Євангеліє – книгу написану староруською мовою.

Для вихованців пришкільного табору «Мрія» ЗНЗ № 33 був проведений майстер-клас, на якому закріплювались знання дітей з мистецтва оригамі, розвивались конструктивні вміння та інтерес до винахідництва. Крім того, проведено «Бал Попелюшок» та пісенний конкурс "Євробачення-33", де діти показали свої творчі здібності та свою любов до української пісні.

У таборі «Джерельце» при ліцеї № 15 було проведено День творчості, майстер-класи, виставки дитячих робіт та Музей асфальтного живопису. У таборі проводиться комплекс заходів із зміцнення здоров'я дітей, пропаганди здорового способу життя: «Козацькі забави», «Веселі старти», День спорту.

У пришкільному таборі "Барвінок" при ЗНЗ № 30 були проведені: зустріч з бійцями АТО та перегляд патріотичного фільму; перегляд вистави у облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка; квест-гра в музеї ім. М. Коцюбинського; відвідування бібліотеки ім. Островського; ігротеки в Обласному Палаці дітей та юнацтва; майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки; відвідування художнього музею, екскурсія до зоопарку в м. Мена; спортивні змагання.

Щороку в ЗНЗ № 19 працює табір відпочинку «Дружба». Оздоровча кампанія «Літо-2016» проходить під назвою «Крокує літо по планеті». Для вихованців табору підготовлено безліч цікавих і змістовних екскурсій та свят: «Дитинства неповторна мить», конкурс малюнків на асфальті « Ми – твої діти, ми – твої квіти, ми, Україно – надія твоя !». Вперше на базі ЗНЗ № 19 розпочав роботу літній мовний табір. Для ефективної роботи були розроблені план – сітка та щоденний план роботи, девіз та закони життя мовного табору. Вихованцями під керівництвом педагогів була підготовлена вистава-казка “Mitten”.

Також поповнюють свої знання й навички з іноземних мов діти, які відпочивають у пришкільному таборі "Промінь" CЗОШ № 2. Всі заходи проводяться виключно іноземними мовами (англійською та німецькою). Крім того, діти активно проводять час зі своїми друзями, відвідують музеї, виставки, цікаві та історичні місця нашого міста.

Традиційно кожного року проводяться загальноміські веселі старти на стадіоні імені Ю. Гагаріна. У цих змаганнях взяли участь 26 команд із пришкільних таборів. Всі вони змагалися у 4-ох обов'язкових конкурсах. За результатами серед всіх шкіл відбирають 8 кращих команд, які будуть змагатися між собою ще у 2-х конкурсах. По закінченню змагань, на переможців чекали грамоти, медалі та спеціальний приз - кубок за перше місце серед усіх команд, а для всіх учасників спартакіади, організатори підготували смачний подарунок - морозиво.

За інформацією управління освіти міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківськ: міська ...
Наступна новина: У Житомирі розповіли ...

КОМЕНТАРІ