На Тернопільщині буде три окружні лікарні

На Тернопільщині буде три окружні лікарні

16.06.16 20:20 0 559
Медична реформа триває на Тернопільщині. У планах - поділити область на госпітальні округи. Відповідно, діятимуть три так звані повітові лікарні, які представлятимуть північний, центральний та південний регіони. Окружними стануть Кременецька і Чортківська районні лікарні та Тернопільська міська лікарня № 2.

Чому саме вони, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Богайчук роз`яснив журналістам телеканалу ІНТБ.

«Вони є одні з найбільших лікарень. Тут найкраще автомобільне сполучення. Щоб, відповідно, можна було б найефективніше надати медичну допомогу. І є нормальна матеріально-технічна база на сьогоднішній день».

Окружні лікарні, каже Володимир Богайчук, – це багатопрофільні медичні заклади, які повинні бути добре оснащеними та готовими працювати в інтенсивному режимі.

«Лікарня буде надавати невідкладну допомогу, ургентну. А наші райони, які залишаються, тобто, які будуть причетні якраз до цієї окружної лікарні, вони будуть надавати планову допомогу. Тобто, лікарня планового лікування – структура її має бути: приймально-діагностичне відділення і, думаю, буде 50-100 ліжок. Я думаю, що це буде загальний профіль ліжок, де будуть входити і ліжка пологові, і гінекологічні, і хірургічні, і терапевтичні, і дитячі, і так далі».

Зі слів Володимира Богайчука, в теорії, окружні лікарні можуть бути створені вже у серпні-вересні. Госпітальні округи ж сформують, швидше за все, вже після того, як буде проведена адміністративна реформа.

До слова, в подальшому в державі мають намір змінити підхід і до фінансування медичних закладів. Зокрема, запровадити оплату фактично наданих ними медичних послуг.

«Ми зараз фінансуємо лікувальні заклади. Коли буде чітко прорахована медична послуга, кошти будуть йти не на лікувальні заклади, а будуть йти за пацієнтом. І пацієнт, наприклад, з Кременця, може отримати медичну послугу в Чорткові, в Тернополі, в Заліщиках, і так далі. Кошти, які зараз фінансуємо лікарні, вони будуть йти за пацієнтом. І чим більше відвідувань пацієнтів в лікарні, тим більше держава буде давати тій лікарні коштів».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ