90% території Тернопілля планують охопити цифровим покриттям

90% території Тернопілля планують охопити цифровим покриттям

16.06.16 13:09 0 587
Про будівництво радіотелевізійної станції у м. Борщів йшлося на нараді в управлінні розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації.

Як розповів директор Тернопільської філії Концерну радіозв'язку радіомовлення і телебачення Роман Макар, відповідно до угоди Міжнародного союзу електрозв'язку («Женева 2006»), Україні необхідно здійснити заходи щодо переходу з аналогового на цифрове телебачення.

«Можливості частотного ресурсу аналогового телебачення себе вичерпали, тому стало неможливим збільшувати кількість програм для трансляції, у тому числі в нашій області, а також покращувати якість передачі телевізійних сигналів. Де не буде створено інфраструктури цифрового телерадіомовлення, програми державного телерадіомовлення не розповсюджуватимуться взагалі», - зазначив Роман Макар.

На даний час зони покриття передавачів, що розміщені на існуючих опорах, охоплюють телевізійним і радіомовленням всю територію області окрім її південної частини.

Тернопільською філією Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (надалі - ТФ Концерну РРТ) розроблено проект "Формування регіонального мультиплексу МХ-5 з 2 програм стандарту Н.264 та організація синхронного ДVВ-Т2 мовлення в Тернопільській області". Проектом передбачено будівництво в області двох радіотелевізійних станцій в містах Монастириська та Борщів. На цей час будівництво радіотелевізійної станції в м. Монастириська завершене.

У м. Борщів виконано підготовчі роботи щодо будівництва радіотелевізійної станції, зокрема:

- визначено земельну ділянку під будівництво;

- розроблено проект на будівництво радіорелейної лінії Чортків-Борщів-Заліщики.

На даний час цифровим покриттям забезпечено 60% території Тернопільської області. За період реалізації програми планується забезпечити цифровим покриттям 90% території області.

Враховуючи відсутність фінансування з державного бюджету виникає необхідність залучення коштів з обласного бюджету для впровадження цифрового телерадіомовлення на території Тернопільської області, поінформував начальник управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження Василь Ясіновський.

«Зволікання з виконанням регіонального плану цифрового телерадіомовлення південна частина області може залишитися без частотного ресурсу через відсутність радіотелевізійної станції в м. Борщів, що не дасть можливості телевізійним і радіокомпаніям отримати ліцензії на право мовлення на цій території, оскільки частоти в регіонах будуть виділятися під реально існуючі радіотелевізійні станції з висотними спорудами для розміщення антен», - зазначив Василь Ясіновський.

Начальник управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження дав доручення відділу комунікацій та благоустрою зовнішніх об`єктів підготувати пропозиції та уточнення щодо розробленого управлінням проекту Програми з організації цифрового телерадіомовлення в Тернопільській області на 2016 - 2017 роки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ