Вінничина: на Тростянеччині відкрито центр дозвілля для літніх людей (+фото)

Вінничина: на Тростянеччині відкрито центр дозвілля для літніх людей (+фото)

16.06.16 09:48 0 537
13 червня, за участі президента Фонду «Східна Європа» Віктора Ляха, координатора соціальних проектів компанії «Монсанто Україна» Юлії Тірошко та депутата Вінницької обласної ради, голови постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Лариси Білозір та голови Тростянецької райдержадміністрації Леоніда Лобаня, на базі Тростянецького терцентру відбулося урочисте відкриття Центру дозвілля для людей похилого віку.

Всього на реалізацію проекту було виділено 157 тис.грн. За ці гроші придбано проектор, оргтехніку, медобладнання, замінені вікна. Також здійснено текстильне оформлення та куплене додаткове обладнання.

В новому центрі створені клуби за інтересами, а саме: комп'ютерний, літературний та гурток з рукоділля. До організації роботи гуртків будуть залучені волонтери, які попередньо проходили відповідне навчання. Також в центрах були облаштовані 5 кімнат, де надаються послуги юриста, лікаря, соціальних працівників, перукаря. Керівник проекту Лариса Білозір зазначила, що центри мають стати місцем, де літні люди зможуть цікаво проводити свій час.

«Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Тому відкриття таких центрів дозвілля - це прояв нашої поваги до старшого покоління, до їх мудрості та досвіду! Це місце, де самотні люди можуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, брати участь у роботі численних гуртків, а також опановувати нові навички. Проект реалізовувався біля 2 місяців і вже за цей час секції з комютерного навчання, рукоділля та літератури відвідує 55 людей! І це дійсно дуже здібні люди, з активною життєвою позицією, які є активними учасниками культурного та соціального життя району. Дуже важливо що створені умови для розвитку людей похилого віку і вже вражають результати, планується благодійна виставка з петраківського розпису, ляльок мотанок, свою роботу учасники презентують навіть в power-point, реєструються в соцмережах та створюють свої e-mail. І, що мене вразило, що всі є дуже здібними і дуже швидко вчаться» - зазначила Лариса Білозір.

Нагадаємо, що Фондом Східна Європа вже профінансовано створення 30 Центрів дозвілля по всій Україні для одиноких малозабезпечених літніх людей. Місія Фонду:сприяти соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, змінюючи громади та підтримуючи партнерство громади, влади та бізнесу.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомиряни дізналися,як ...
Наступна новина: Співчуття міського голови ...

КОМЕНТАРІ