На Вінничині до обласної служби зайнятості з початку року роботодавці заявили майже 19 тисяч вакансій

На Вінничині до обласної служби зайнятості з початку року роботодавці заявили майже 19 тисяч вакансій

16.06.16 18:13 0 556
Про це повідомляє Вінницький обласний центр зайнятості.

Незважаючи на непросту ситуацію на ринку праці, протягом 5 місяців 2016 року обласною службою зайнятості було досягнуто суттєвих позитивних зрушень з основних напрямів діяльності.

Найбільш позитивною є динаміка співпраці обласної служби зайнятості з роботодавцями. Так, за січень-травень 2016 року 4051 роботодавців звернулись до центрів зайнятості області за сприянням у пошуку працівників, що на 227 більше ніж за відповідний період 2015 року. Загалом, роботодавці подали 18,8 тис. вакансій, що майже на 1 тис. вакансій більше ніж у минулому році, з яких понад 86% були укомплектовані службою зайнятості.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня працівників вимогам роботодавців, служба зайнятості направила 5,6 тис. безробітних на проходження професійного навчання за кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, при чому понад 1 тис. осіб проходили навчання безпосередньо у центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості. Рівень працевлаштування після закінчення такого навчання становить близько 93%.

Одним із механізмів, який стимулює роботодавців звертатись до служби зайнятості, є відшкодування єдиного внеску роботодавцю. Так, за 5 місяців 2016 року на нові робочі місця працевлаштовані 218 безробітних, за яких здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям.

Крім того, у 2016 році обласна служба зайнятості та місцеві органи влади активно співпрацювали щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, в яких з початку року взяли участь майже 4,5 тис. безробітних. З-поміж іншого, праця безробітних застосовувалась при благоустрої населених пунктів, розчистці придорожніх смуг тощо.

Довідково:

Протягом січня-травня 2016 року за сприяння служби зайнятості роботу отримали 17,1 тис. осіб, що на 1,5 тис. осіб більше, ніж за відповідний період 2015 року. Серед них 14,4 тис. осіб, що мали статус безробітного.

Відділ організаційної та інформаційної роботи Вінницького ОЦЗ

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За станом на 1 червня 2016 ...
Наступна новина: Івано-Франківськ: міська ...

КОМЕНТАРІ