«Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна» презентував спортивно-патріотичний проект «Хоминська Січ» (+фото)

«Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна» презентував спортивно-патріотичний проект «Хоминська Січ» (+фото)

17.06.16 18:19 0 526
Вінницька громадська організація «Крайове товариство «Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна» презентувала національно-патріотичний, спортивно-оздоровчий проект «Хоминська Січ», який реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Нагадаємо, що громадська організація «Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програми (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Спортивно-патріотичний табір «Хоминська Січ» ставить за мету патріотичне виховання підростаючого покоління українців, пропаганду здорового способу життя серед молоді, поглиблення знань з громадянської самооборони та надання першої медичної допомоги, виховання дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища.

«Ми виховуємо підростаюче покоління українців через уроки історії, ознайомлення зі звичаями та традиціями нашого народу, різноманітні спортивні ігри, такі як «Боротьба навхрест», гопак, традиційні козацькі кулачні бої, а також через розвиток умінь та навичок щодо раціонального харчування та розпорядку дня, заняття фізкультурою та спортом», – розповів керівник проекту Руслан Бегас.

Близько четвертої частини учасників таборування – дівчата. «Дуже помилково вважати, що жінки – це слабка стать. Ми виконуємо ті ж самі вправи, що й чоловіки табору, тільки з урахуванням меншого навантаження», – відзначила учасник проекту, тренер Тетяна Волошенюк.

«Ми традиційно читаємо дітям лекції з історії України, медицини, туризму, основ здоров'я та здорового способу життя. Також час від часу в нас відбуваються майстер-класи з народних промислів та ремесел, зокрема гончарства та виготовлення виробів з соломи», – зазначив учасник проекту, тренер Олександр Сідлак.

Проект «Хоминська Січ» сприятиме вихованню здорової, самодостатньої, національно-патріотичної молоді Вінниччини та держави в цілому у дусі кращих козацьких традицій, формуватиме достойних учасників обласної та всеукраїнської гри «Сокіл – Джура».









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ