На Вінниччині експерти зі всієї України обговорили шляхи зниження витрат на освітлення в містах (+фото)

На Вінниччині експерти зі всієї України обговорили шляхи зниження витрат на освітлення в містах (+фото)

17.06.16 08:26 0 518
В конференц-залі готельного комплексу «Гостевія» відбувся відкритий семінар на тему: «Сучасний стан справ та шляхи зниження витрат на освітлення в містах».

В семінарі взяли участь перший заступник голови Вінницької державної обласної адміністрації Андрій Гижко, представники Асоціації ділового партнерства та співробітництва «Світло України», представник Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО Володимир Дебой, член-кориспондент Національної Академії управління при президентові України кандидат технічних наук Віктор Сорокін, представники виробників світлотехнічного обладнання та постачальники джерел світла, експерти з питань енергозбереження та світлодіодного освітлення.

Вітаючи присутніх, Андрій Гижко наголосив на тому, що подібний семінар є необхідним, адже в рамках такого заходу можна обговорити питання вдосконалення та нові впровадження у галузі світлодіодного освітлення: «Ситуація на ринку енергетики в Україні в цілому вдосконалюється та змінюється на краще. Для досягнення очікуваних результатів слід постійно інформувати населення про необхідність економії електроенергії, шукати різноманітні новації в цій галузі та впроваджувати нові технології. Спільні зусилля усіх фахівців та реалізація запропонованих нових проектів енергоефективності нададуть можливість Україні здійснити відчутний крок вперед», - повідомив посадовець.

В ході зібрання присутні обговорили питання закупівлі надійного світлотехнічного обладнання, конкретні заходи щодо зниження витрат на міське та промислове освітлення, залучення фінансування від іноземних екологічних фондів та вдосконалення дорожнього освітлення.

За словами Віктора Сорокіна, проведення такого семінару є досить актуальним, адже енергетична проблема торкається кожної країни. «Відповідно до проведеного аналізу Міжнародного Енергетичного Агенства , енерговитрати на освітлення в європейських країнах складають 19%. Тому, для України як ніколи актуальним є створення освітлювальних технологій, які забезпечують не тільки високу якість освітлення, а й збереження енергії і зменшення викидів СО2», - підкреслив Віктор Сорокін.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 16 червня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ