Підбір лінз - справа фахівця

Підбір лінз - справа фахівця

18.06.16 10:16 0 718

Деякі люди помилково вважають, що перейти з окулярів на лінзи або змінити одну марку контактних лінз на іншу можна самостійно - досить заглянути в рецепт на окуляри і подивитися на необхідну оптичну силу. Самодіяльність може бути шкідлива серйозними наслідками - починаючи від синдрому сухого ока, закінчуючи різким погіршенням зору через гіпоксичні зміни рогівки. Тільки лікар може правильно підібрати відповідні контактні лінзи. До речі, більше корисної інформації ви можете дізнатися і на сайті: http://glaz-almaz.com.ua/.

За підбором контактних лінз необхідно звернутися до фахівця-офтальмолога (кабінети контактної корекції). Проста перевірка зору нічого не дасть - лінзи з однаковим радіусом і оптичною силою можуть відрізнятися іншими параметрами, які не вказані на упаковці:

  •     Форма і товщина виробу,
  •     Спосіб обробки краю,
  •     Пружність матеріалу.

Процедура підбору починається з вивчення індивідуальних особливостей пацієнта - стилю життя, робочого графіка, хронічних захворювань і можливих протипоказань, шкідливих звичок і мотивації до носіння лінз.

Потім лікар-контактолог проводить ретельне офтальмологічне обстеження:

  •     Визначає рівень гостроти зору;
  •     Оцінює стан переднього очного відрізка (біомікроскопія);
  •     Оглядає очне дно на предмет виявлення патологій;
  •     Здійснює комп'ютерну діагностику - авторефрактометрія (дослідження рогівки), ікератометрію (оцінка кривизни передньої поверхні рогівки).

При підборі лінз обов'язково враховується будова очі - розріз і щільність, особливості судин, кількісний і якісний склад слізної рідини. Офтальмолог за допомогою спеціальних тестів оцінює щільність посадки лінзи на рогівку, ступінь корекції зору і місцеву реакцію поверхні ока.

Тому, бажаю вам завжди користуватися порадами спеціалістів для того, щоб в майбутньому уникнути серйозних проблем із зором. Тому що очі - це наша важлива складова протягом життя. Будьте здорові та щасливі!




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать хороший ...
Наступна новина: Аренду для рынка "Дикого" ...

КОМЕНТАРІ